© ANP / Lex van Lieshout

  Is de Europese Unie democratisch, of juist niet? In de serie ‘Europese democratie?’ kijken we naar de invloed van burgers op ‘Brussel’. Heeft Nederland te veel macht weggegeven? Wat hebben burgers nog te zeggen in Europa? In de tweede aflevering bekijken we hoeveel macht de EU heeft in de aangesloten landen.

  Een belangrijke klacht over de EU is dat ze zich met allerlei zaken bemoeit waar ze niet over zou moeten gaan of sowieso niet over gaat. Lidstaten moeten allerlei dingen doen van Brussel terwijl men daar in de lidstaten zelf anders over denkt. In deze mini-docu kijken we naar een concreet voorbeeld: Polen, waar de huidige regering allerlei maatregelen neemt die tegen de EU-regels ingaan. Wat kan de EU in zo’n geval doen? Moet de EU iets doen? En hoe democratisch is dat?

  Bekijk ook de eerste aflevering uit deze serie: Heeft Brussel iets te zeggen over vluchtelingen?

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Chris Aalberts

  Gevolgd door 122 leden

  Gefascineerd door politiek die zich onttrekt aan het oog van veel burgers en media. Schrijft bij Follow the Money over de EU.

  Volg Chris Aalberts
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren
  Dit artikel zit in het dossier

  Gesprek over Europa

  Gevolgd door 598 leden

  Een goed gesprek over de Europese Unie komt maar niet van de grond. Follow the Money wil daar verandering in brengen. Samen m...

  Volg dossier