CEO's Wall Street bouwen feestje

1 Connectie

Werkvelden

Wall Street

Business as usual: slechte resultaten, hoge CEO-salarissen bij banken. Hoe lang kan dit doorgaan?

Beleggers hebben in 2011 een flink pak slaag gehad. Met tienduizenden ontslagen in de financiële sector zelf en miljoenen die hun vermogen zagen interen of zelfs verdampen moet Wall Street wel in diepe rouw verkeren. 
 
Niet dus. Er is een plek waar  te zien is hoe het feest vrolijk doorgaat: de salarisstroken van chief executives
 
Afgelopen week onthulden drie grote banken wat hun topmannen over 2011 hebben verdiend. Is het voor de doorsnee bankmedewerker die naar zijn bonus kon fluiten al behoorlijk deprimerend leesvoer, voor de spreekwoordelijke 99 procent is het reden om te gaan schuimbekken. 
 
Een voorbeeld. Neem Citigroup-ceo Vikram Pandit. Hij kreeg bovenop zijn salaris van $1,75 miljoen ook nog eens $3,7 miljoen aan aandelen. En deze $5,45 miljoen is slechts het topje van de ijsberg. In maart 2011 ontving hij ook nog eens een blijf-bonus (!) van $16,7 miljoen, plus opties op aandelen die nog eens $6,5 miljoen aan zijn totale beloningspakket toevoegen. En dat terwijl het aandeel Citigroup in 2011 met 44 procent in waarde is gedaald en de meeste medewerkers deze week te horen hebben gekregen dat ze niets ontvangen. Overigens kan Pandits beloning nog hoger uitvallen, want nog niet alle bestanddelen zijn openbaar gemaakt.  
 
Vorig jaar mocht Jamie Dimon, topman van JPMorganChase zich de koning van Wall Street noemen: hij 'verdiende' $17 miljoen en kwam uiteindelijk in 2011 uit op $21 miljoen dollar.  De vraag of hij dat waard was, is gerechtvaardigd gezien de koers van het aandeel van de bank, die met 12 procent zonk. 
 
De vraag 'can anyone be worth that much?' is vanuit aandelhoudersoptiek dan ook gemakkelijk te beantwoorden. Nee. Maar het blijft een raadsel dat aandeelhouders met dergelijke compensation packages akkoord gaan. Het uitspelen van de 'jaloezie-kaart', de laatste troef van hen die dit als een essentieel onderdeel van de vrije markt zien, is ridicuul. The New York Times' Dealbook citeert een beloningsexpert die denkt dat deze exorbitante executive pay suites tegengesteld beginnen te werken en de moraal van werknemers aantast. "It could create some big ‘us versus them issues’ as to why the rank and file are taking a bigger hit than the senior executives.” 
 
In Nederland leidde de, in verhouding karige, beloning van onder meer Jan Hommen van staatsbank ING tot een heftige discussie. Lees hem na op het FTM-dossier Bankiers & hun bonus