Hollywood boekt recordomzet

2 Connecties

Relaties

Record Skyfall

Hollywoodfilms doen het goed. Dit jaar werd er een recordomzet van 10,8 miljard dollar gehaald. De James Bond-film Skyfall tikte 1 miljard dollar aan.

In Hollywood zullen de flessen champagne vanavond extra hard knallen, want de Amerikaanse (bioscoop)filmindustrie zal het jaar 2012 afsluiten met een box office record van 10,8 miljard dollar. Daarmee wordt het vorige omzetrecord uit 2009 met 6 procent overtroffen. Er gingen dit jaar 1,3 miljard bioscoopkaartjes over de toonbank, eveneens een stijging van 6 procent ten opzichte van het jaar 2009. Kortom, het escapisme viert weer hoogtij. Met als decor een ‘fiscal cliff’ en een eurocrisis.

James Bond goed voor 1 miljard usd 
Bij Sony Pictures zal de stemming er ook goed in zitten, want de studio maakte vandaag bekend dat de James Bond-film Skyfall wereldwijd 1 miljard dollar heeft opgebracht waarvan 300 miljoen in de Verenigde Staten.  De 23e Bond-film is daarmee – overigens niet geheel onverwacht - de bestverkochte Bond-film ooit. Dit was voorheen Casino Royale (2006) blijkt uit een vergelijking van Box Office Mojo. De productiekosten van Skyfall bedroegen 200 miljoen dollar, waarvan een kwart werd gedekt door Heineken in ruil voor een paar frames. Skyfall, die nog steeds in veel bioscopen draait, nestelt zich nu op de 14e plek van films die het meeste geld opbrachten. Op nummer 1 staat James Cameron’s film Avatar met een omzet van 2,8 miljard dollar.