Hommen: geen bonus

3 Connecties

Relaties

Newswatch

Organisaties

Deutsche Bank ING
0 Bijdragen

Gevoelige zaken in de Newswatch van dinsdag. ING-topman Jan Hommen ziet af van bonus, Deutsche Bank toch schuldig aan kredietcrisis, plus: waarom kocht AT&T eigenlijk T-Mobile? En de Nikkei stijgt weer eens.

ING-top ziet af van bonus

De top van ING ziet af van de geplande bonus over 2010. Dat schrijft bestuursvoorzitter Jan Hommen vandaag in een ingezonden stuk in de Volkskrant. Hommen zou aanvankelijk bovenop zijn vaste salaris van 1,35 miljoen euro een prestatiebonus van 1,25 miljoen krijgen, maar ziet daar na alle ophef over de variabele beloning van af. Sterker: zo lang de bank staatssteun geniet, zullen bestuurders geen variabele beloningen meer krijgen. Hommen wil het 'herstellende vertrouwen van ING-klanten niet beschamen'.
Bron: de Volkskrant

Waarom kocht AT&T gisteren T-Mobile?

We schreven er gisteren al over: de verrassende megadeal van AT&T, het struggling telecombedrijf dat voor liefst 25 miljard dollar T-Mobile USA overnam. Vandaag is het tijd voor de analyse: waarom? Conclusie, aldus CNN: het bedrijf kon niet anders.
Bron: CNN

Deutsche Bank verliest credit-swap zaak

Deutsche Bank verloor dinsdagochtend een zaak voor de hoogste Duitse rechter die grote gevolgen kan hebben. In een slepende zaak die moet uitwijzen of Deutsche Bank gemeenten en kleine bedrijven juist heeft geadviseerd bij het kopen van verzekeringen op subprime-leningen, de zogeheten credit default-swaps. Conclusie: de bank zat fout en moet het bedrijf dat de zaak aanspande, Ille Papier Servica GmbH, ruim een half miljoen euro boete betalen. Pijnlijker is dat nog velen dat bedrijf zullen volgen – en dat Deutsche hiermee officieus in staat van beschuldiging is gesteld voor het veroorzaken van de kredietcrisis.
Bron: Bloomberg

Oh, en de Nikkei ging vandaag weer eens de goede kant op: een plus van 4.4 procent.
Bron: BBC