Gay marriage: it's the economy, stupid

  Is president Obama ineens pro gay rights? Welnee. Het homohuwelijk is goed voor de economie.

  Ein-de-lijk is de Amerikaanse president Barack Obama duidelijk geweest over een controversieel onderwerp. Hij zegt nu van mening te zijn dat homosexuele koppels dezelfde rechten zouden moeten hebben als heterosexuele. Een gewaagde uitlating: homosexualiteit is een politiek mijnenveld in de VS. Waarom spreekt Obama, na als president bijna vier jaar te hebben gezwegen over dit onderwerp, zich ineens zo ferm uit?

   
  Volgens het Amerikaanse internet-magazine Slate zou legalisering van gay marriage een flinke impuls voor de Amerikaanse economie zijn. Huwelijken zijn duur. Feesten, juridische zaken, nieuwe huizen – een golf van homo-huwelijken zou de economie een krachtige shot in the arm geven. 
   
  Het voorbeeld is Californië, waar het homo-huwelijk in 2008 werd gelegaliseerd. Dat zou $700 miljoen in de huwelijksindustrie en $65 miljoen in de staatskas hebben gepompt. 
   
  Uit een studie van Congressional Budget Office zou blijken dat als alle Amerikaanse staten en de federale regering het homo-huwelijk mogelijk zouden maken en de rechten gelijk zouden trekken met hetero-sexuele huwelijken, dat het de federale staatskas jaarlijks een miljard dollar zou opleveren. Geld dat Amerika, en Obama, goed kan gebruiken. 
   
  Over de auteur

  Redactie

  Lees meer

  Volg deze auteur

  Dit artikel krijg je cadeau van Follow the Money.

  Diepgravende onderzoeksjournalistiek kost tijd en geld. Steun ons en

  word lid