'Laat Griekenland failiet gaan'

3 Connecties

Relaties

Griekse crisis

Locaties

Griekenland

Werkvelden

Olie
0 Bijdragen

De beste hulp aan Griekenland is geen hulp. Alleen een faillissement kan het land weer op poten helpen, zegt de Britse conservatief Boris Johnson. Verder in Newswatch: ING Car Lease te koop en wat gaat Apple kopen?

Europa faalt: geen overeenkomst Grieks noodkrediet

Leuker kunnen ze het niet maken, de Europese ministers van financiën. Ze laten Griekenland nog even wachten op het benodigde krediet van €12 miljard. De duimschroeven worden nog iets strakker aangedraaid. Het land krijgt het krediet alleen als het Griekse parlement de beloofde bezuinigings- en privatiseringsvoorstellen accordeert. De eerder voor 2010 overeengekomen sanering van de staatshuishouding komen de Grieken niet na. 
 
Het is nog niet duidelijk hoe en in welke mate private obligatiehouders gaan bijdragen. Het Duitse financiële dagblad heeft een overzicht van drie scenario's voor de oplossing van de Griekse crisis. Een ervan: Das Chaos, die planlose Pleite. Met het gedraal lijkt dat juist dat horrorscenario werkelijkheid te worden.
 
Bron: Handelsblatt 
 
 
Meningen over Griekenland
 
Jaap van Duin
De voormalige Robeco-ceo in zijn wekelijkse column: 'De Europese leiders blijken niet in staat te zijn het Griekse probleem op te lossen. Hoogste tijd om een verstrekkend mandaat aan het Internationaal Monetair Fonds te geven. Het IMF heeft door de jaren heen bewezen financiële crises aan te kunnen pakken, de EU heeft dat niet.' 
 
Boris Johnson
Geef de Grieken een cadeau: laat ze failliet gaan, schrijft de conservatieve burgemeester van Londen in de Telegraph. 'In elke fatsoenlijke tragedie komt er een moment dat de penny eindelijk valt. Het echte drama aan wat er zich afspeelt in de straten van Athene is dat we daar nog lang niet zijn.' Die penny, dat kwartje, is dat Europa zichzelf voor de gek houdt. De Grieken zullen niet plotsklaps veranderen in overheidslievende Scandinaviërs met Duitse werklust. De beste oplossing is een faillissement en terug naar de drachme. Dat geldt waarschijnlijk ook voor Portugal.
Bron: Telegraph 
 
 
 
ING zet autoleasetak te koop
ING is al maanden bezig met de verkoop van zijn autoleasebedrijf, onthult het FD. Het gaat om een deal ter waarde van €4 miljard en maakt deel uit van de strategie Back to Basics. Met 360 duizenden auto's behoort ING Car Lease tot de Europese top 5 van automerk-onafhankeljke spelers. 
Bron: FD.nl   (inlog)
 
 
Coole graphic: Apple kan Nokia, RIM, HTC én Motorola inlijven
Apple heeft ruim $70 miljard in kas. Dat is genoeg om een in een klap een aantal telecombedrijven in te lijven...