'Huizenbubbel staat op knappen'

3 Connecties

Relaties

Jongerius

Personen

Jan Peter Balkenende

Werkvelden

Huizenmarkt
0 Bijdragen

De newswatch van dinsdagochtend: volgens De Pers staat de huizenmarkt op springen, Microsoft doet megabod op Skype, Balkenende spreekt en de FNV'ers modderen verder. De Grieken trouwens ook.

Gaat u er even voor zitten: er staat namelijk weer een bubbel op knappen, zo schrijft De Pers vandaag. Het einde van de huizenmarkt is nabij. Hypotheekrenteaftrek en aflossingsvrije hypotheken hebben ervoor gezorgd dat Nederland een veel grotere hypotheekschuld heeft dan andere landen, en die situatie is nu echt niet langer vol te houden, zo laten de auteurs met hun uitgebreide en stevige onderbouwing zien.

 

Gingen de huizenprijzen sinds de crisis al met 8 procent omlaag, de komende jaren kan het niet anders dan dat de prijzen nog veel verder omlaag gaan. Waardoor al die mensen met aflossingsvrije hypotheken straks met een extreem grote schuld blijven zitten. Goedemorgen.
Bron: De Pers

Microsoft biedt op Skype

Technologieconcern Microsoft is dicht bij een akkoord voor de overname van online chat- en telefoondienst Skype, zo melden bronnen aan persbureau Reuters. Volgens het persbureau heeft Bill Gates 8,5 miljard dollar voor Skype over.

Bron: Reuters

 

Balkenende spreekt

Gisteravond sprak Jan Peter Balkenende aan tafel bij Pauw en Witteman uitgebreid over de afgang van het CDA onder zijn leiding, zijn nieuwe baan bij Ernst & Young (met salaris boven de Balkenende-norm) en zijn opvolging. “Ik voeg Camiel Eurlings mij op te volgen als leider van het CDA.”


 

FNV is er nog steeds niet uit

Wie dacht dat vakcentrale FNV en de 19 aangesloten bonden na het crisisberaad van gisteren eindelijk tot overeenstemming zouden komen over de aanpak van het pensioenprobleem, komt bedrogen uit. Om half één vannacht maakte Agnes Jongerius bekend dat de FNV er intern nog steeds niet uit is. Oftewel: hoe de FNV zichzelf op tragikomische wijze volledig buitenspel blijft zetten in de pensioendiscussie.
Bron: FD

Nieuwe zorgen om Griekenland

En ook de Griekse tragedie in Athene is nog lang niet ten einde. Standard & Poor's verlaagde gisteren de rating van 's lands staatspapier nog verder, waardoor het steeds onvermijdelijker lijkt te worden dat een fors deel van de schulden wordt kwijtgescholden. Althans, zonder de Grieken uit de eurozone te kieperen...
Bron: Wall Street Journal

Het NOS Nieuws in 60 seconden: