Mogelijk downgrade Italië

2 Connecties

Onderwerpen

Euro Strauss-Kahn
0 Bijdragen

Speelt de slotfase van het euro-drama zich in Italië af? Sex bepaalt de economie van vandaag: nieuwe aantijgingen Strauss-Kahn, hoeren als bonus in Duitsland en Jimmy Choo verkocht. Plus: vervalste memo's in vastgoedfraude-proces.

Eurodrama: en nu Italië...
S&P dreigt de kredietwaardering van Italië naar beneden bij te stellen. Het Italiaanse ministerie van Financiën haastte zich om te verklaren dat het beleid om structurele maatregelen door te voeren 'geïntensiveerd' zal worden. S&P waardeert Italië nu op A+, de op vijf na hoogste beoordeling, maar vindt dat het risico is toegenomen. Een afwaardering zou het lastiger maken om geld te lenen op de kapitaalmarkt en de euro-crisis in een stroomversnelling kunnen brengen. S&P twijfelt ook of het kabinet-Berlusconi in staat is om de schulden af te bouwen. Mocht een van de kredietbeoordelaars de kredietwaardigheid van Italië daadwerkelijk afwaarderen, lijkt het lot van de euro bezegeld. Het effect daarvan versterkt zichzelf, zo is gebleken bij de andere PIIGS. 
Bron: Bloomberg
 
 
DSK: nieuwe aantijgingen sexuele intimdatie
Volgens berichten in de Amerikaanse pers zou IMF-president Dominique Strauss-Kahn nadat hij zich had vergrepen aan een kamermeisje ook een stewardess hebben lastig gevallen, vlak voordat hij van boord werd gehaald. Ook vanuit het IMF volgt nog een onderzoek: Strauss-Kahn zou een administratief medewerker hebben gedwongen tot sex. 
Inmiddels wordt de Franse minister van Financiën Christine Lagarde omarmd als opvolger van Strauss-Kahn. Premier George Osborne steunt haar kandidatuur . Ook Jan Kees de Jager verklaarde vanochtend de Franse dame een goede keuze te vinden. Europa is zo snel met een mogelijke opvolger uit angst dat een Chinees of Turk de baas wordt
Bron: Telegraph 
 
Neuken voor de zaak
Nog een sexschandaal. Deze keer in Duitsland, waar verzekeringsconcern Ergo in 2007 de honderd beste verkopers beloonde met een sexorgie in Boedapest. Het is een bizar verhaal:  aan het slot van een feestelijke avond in de Roemeense hoofdstad doken tientallen prostituees 'waarmee kon worden gedaan wat men wilde. Iedere dame kreeg een stempel op haar onderarm, zodat kon worden gezien hoe vaak zij was gefrequenteerd.' 
Oprichter Kai Lange staat bekend om zijn 'bombastische Bonusreisen'. Justitie gaat kijken of Lange CS strafrechtelijk vervolgd dienen te worden.
Bron: Handelsblatt 
 
Sex on heels
Het legendarische Britse schoenmerk Jimmy Choo, opgericht door modejournaliste en societydame Tamara Mellon en een klassieke schoenmaker van Chinese afkomst, is verkocht aan Labelux. Het merk werd in een klap beroemd dankzij de tv-serie Sex in the City. 
Labelux is een bedrijf dat handelt in luxe-artikelen, eigendom van de familie Reimann. Hun fortuin danken ze aan Benckiser dan in 1999 fuseerde met Reckitt & Colman. Labelux zou zo'n £500 miljoen hebben betaald. Daarmee werd het Texas Pension Fund buiten spel gezet. 
Bron: Telegraph
 
Vastgoedfraude: ex-Bouwfonds topmannen vervalsten ontlastend bewijs
Alsof het nog niet erg genoeg was. In het proces rond de vastgoedfraude bij Bouwfonds en Philips Pensioenfonds werd vrijdag duidelijk dat hoofdverdachte Jan van Vlijmen een vervalst memo heeft ingebracht als ontlastend bewijs. In het  memo kreeg hij van zijn baas Cees Hakstege toestemming om privé bij te verdienen in vastgoedprojecten. 
Bron: FD.nl 
 
Verder
 
Het NOS-nieuws in 60 seconden:
 

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 567 leden