iCentre op randje van de afgrond

2 Connecties

Onderwerpen

Bob Ultee Icentre

Er is surseance verleend aan de landelijke verkoper van iPhones, iPads en Mac-computers.

iCentre, een van de grootste winkelketens die Apple-producten in Nederland verkoopt, heeft vrijdag uitstel van betaling gekregen. Dat blijkt uit het insolventieregister op Rechtspraak.nl. Het bedrijf heeft 34 winkels en nam vorig jaar nog concurrent iAm Stores, een andere verkoper van Apple-producten over. Wanneer een bedrijf niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen, is dat vaak een voorbode van faillissement. 

Een anonieme bron zegt tegen Tweakers dat hij verwacht dat het concern maandag zijn faillissement aanvraagt, omdat de bank van iCentre de lening niet wil verlengen en zijn geld terug wil. Ook meldt de bron dat Apple bovendien al een jaar geen hardware meer aan iCentre levert. iCentre zou zijn producten inkopen via de Duitse tak van Media Markt. Officiële berichten zijn er nog niet. 

De winkelketen maakte in 2011 een winst van 3,1 miljoen euro op een omzet van 116 miljoen euro. In 2010 bedroeg de winst nog 3,5 miljoen euro en in 2009 1 miljoen euro. Jaarcijfers over 2012 zijn door de iCentre Group BV nog niet gedeponeerd. 

Zeepondernemer Bob Ultee wilde met zijn beursfonds Brand FunDing, dat vorige zomer failliet ging, iCentre anderhalf jaar geleden overnemen. Met een grote plaatsing van aandelen wilde hij de financiering rond krijgen maar huisbank SNS weigerde de plaatsing te doen. De deal ging uiteindelijk niet door en dat betekende het einde van Ultee, die inmiddels in strijd is geraakt met zijn vrouw en schoonfamilie.

Redactie
Redactie
Gevolgd door 698 leden