ICT-plan Amsterdam onder vuur

  De Amsterdamse ict-wethouder Eric Wiebes wil 94 miljoen euro uittrekken om eindelijk de digitale chaos van de gemeente aan te pakken. Maar grootste oppositiepartij D66 gaat nu in de weg liggen. “Geef geen blanco cheque.”

  Raadslid Carlien Roodink van D66 laat vandaag aan FTM weten dat haar partij niet akkoord zal gaan met de miljoeneninvestering. “Er zijn al vele plannen geweest, en telkens leverde de uitvoering weer extra kosten op.”

  Om een tweede Noord-Zuidlijndebacle met ict te voorkomen, wil D66 daarom dat de gemeente eerst een jaar lang probeert om in de ondoordringbare jungle van 15.000 tegelijk draaiende computerapplicaties te gaan snoeien. “Als eind 2011 blijkt dat de stad op de goede weg is, zouden we meer geld aan het project kunnen toekennen.”

   

  Kritiek


  Verder wil de partij echt niet gaan. “Nu een blanco cheque afgeven is de geldkraan opendraaien voor een project met hoge uitvoeringsrisico's”, aldus Roodink. Ze geeft daarmee gehoor aan de kritiek van deskundigen als VU-professor Chris Verhoef, die al eerder aangaf forse investeringen in ict op dit moment een heel slecht idee te vinden. FTM bracht afgelopen zomer de gigantische ict-problemen in kaart.

  De gemeenteraad bespreekt de ict-plannen begin december weer. Dan zal duidelijk worden of de coalitiepartijen PvdA, VVD en GroenLinks wel instemmen met de plannen van Wiebes.

   

  stefan@ftm.nl

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Stefan Vermeulen

  Gevolgd door 402 leden

  Bijt zich voor FTM vast in schimmige dealtjes, foute gedragingen en geldstromen die het daglicht niet kunnen verdragen.

  Volg Stefan Vermeulen
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren