Ieren vragen lagere rente EU-noodfonds

2 Connecties

Relaties

Ierland

Locaties

Japan

De Ieren willen een lagere rente, de Japanners zien hun autoverkoop instorten, BP wil weer aan de slag in de Golf van Mexico en meer. Dit is de Newswatch van maandag.

Ze durven wel, die Ieren. Een totaal ingestorte financiële sector, in november al 67 miljard euro uit het EU-noodfonds moeten lenen, nu nog eens 24 miljard nodig om de boel niet helemaal te laten klappen, en wat vragen ze? Of de reddende engelen uit Brussel de arme eilandbewoners wat minder rente willen laten betalen. Helemaal vreemd is het verzoek niet: de lening uit het EU-noodfonds bedraagt straks 44 procent van het jaarlijkse BNP. Ze kunnen niet anders in Dublin.
Bron: Wall Street Journal

Megadeal Vodafone-Vivendi

Het Franse telecomconcern Vivendi wordt volledig eigenaar van Société Française de Radiotéléphonie (SFR), het tweede grootste telecombedrijf van Frankrijk. In een megadeal nemen de Fransen het 44 procent-aandelenbelang over van Vodafone, voor een bedrag van 7,75 miljard euro. De rest van de aandelen had Vivendi al in bezit.
Bron: De Pers

Crisis onder vermogensbeheerders

De Nederlandse vermogensbeheerder zit in zwaar weer. De Nederlandsche Bank heeft het afgelopen jaar tussen de 10 en 20 beheerders onder verhoogd toezicht geplaatst omdat de ondernemingen niet meer aan de financiële eisen kunnen voldoen. Dat blijkt uit het jaarverslag van DNB, zo schrijft het FD vandaag.
Bron: FD

Autoverkoop Japan ingestort

De verkoop van nieuwe auto's in Japan is volledig ingestort. De afgelopen maand gingen de verkopen 37 procent onderuit – de grootste daling die ooit is gemeten. Toyota verkocht maar lieft 46 procent minder, Nissan 38 en Honda 28. Door de aanhoudende problemen met de kernreactoren lijkt verbetering ook nog niet in zicht.
Bron: CNN

BP wil weer aan de slag in de Golf van Mexico

Ook dapper: eerst voor miljarden schade aanrichten doordat je boorplatform in de Golf van Mexico is gaan lekken, en vijftien maanden later doodleuk vragen of je weer eens aan de slag mag in het gebied. BP doet het, en vraagt toestemming om 10 boringen te mogen voortzetten die al een eind op weg waren voordat de ramp met de Deepwater Horizon plaatsvond.
Bron: Wall Street Journal