In cold blood

8 Connecties

Het Witte Huis jokte over de details van de liquidatie van Osama Bin Laden. Met zijn dood is een groot liefhebber van Arsenal heengegaan. Dit is Newswatch van woensdag 4 mei

Ongewapend
De baardige superterrorist Osama Bin Laden - code naam: Geronimo - was ongewapend toen hij door een Navy Seal door het hoofd werd geschoten.
In eerste instantie maakte het Witte Huis bekend dat er een omvangrijk vuurgevecht aan de afrekening met Bin Laden vooraf was gegaan. Gisteravond meldde de woordvoerder van Barack Obama dat de terrorist ongewapend was. Ook de beschrijving dat hij zijn vrouw als een menselijk schild zou hebben gebruikt, blijkt te zijn ontsproten aan de fantasie van de contra terrorisme-adviseur John Brennan die met zijn verslag over Bin Laden vooral de nadruk legde op de monsterlijke inborst van de terrorist. Witte Huis zei gisteren dat Brennan 'met grote haast' zijn verslag naar buiten had gebracht en daarbij fouten had gemaakt.


Spinner Brennan in actie.

De plotse wending geven voeding aan de geruchten dat de Amerikanen iets toe willen dekken en aan samenzweringstheorieën. De druk om foto's van het lijk van Bin Laden te tonen wordt groter, maar het Witte Huis houdt voorlopig vol dat die te gruwelijk zijn om te tonen. De CIA daarentegen heeft aangekondigd dat het de foto's van het lijk openbaar zal maken. Op internet circuleren al wel foto's en filmpjes van het doorzeefde lijk, maar die zijn naar alle waarschijnlijkheid vals.
Dat "Geronimo" weinig overlevingskansen had is zeker. Bin Laden gaf zijn trouwe lijfwacht Nasser al-Bahri ooit de opdracht om hem dood te schieten in het geval dat Amerikanen hem ooit zouden overmeesteren. De voormalige lijfwacht onthulde in de Daily Mirror ook dat Bin Laden voortdurend veldmaarschalk Montgomery en Charles de Gaulle citeerde, veelvuldig met een flightsimulator op Playstation in de weer was en een groot liefhebber was van het Arsenal van de jaren negentig. En dus ook van onze eigen Dennis Bergkamp.


Het einde van Agnes J.?
De roep om het vertrek van Agnes Jongerius, de voorzitter van de vakbond FNV, wordt steeds sterker. Prominente kaderleden van de vakbond vinden dat ze het overleg over de pensioenen heeft verprutst en hebben hun vertrouwen in Jongerius opgezegd. "Liever geen bestuur dan een slecht bestuur", stelt de oproep tot haar vertrek, die inmiddels door verschillende kaderleden is ondertekend. Jongerius wordt ook "solistische" neigingen en beroerde communicatieve vaardigheden verweten.
Bron: Het Financieele Dagblad


Poen voor Portugal
Er is dan eindelijk een akkoord gesloten tussen Portugal, het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Unie. Het financieel noodlijdende land krijgt voor 78 miljard euro steun over een periode van drie jaar. Op 16 mei komen de ministers van Financiën van de Eurozone bij elkaar om te stemmen over de noodhulp aan Portugal. Finland kan daarbij nog voor een hobbel in de weg zorgen. De Euroscepsis heeft daar toegeslagen en de nieuwe Finse regering is nog niet geformeerd.
Bron: NRC Handelsblad


Hier het NOS-nieuws in 60 seconden.

 

Redactie
Redactie
Gevolgd door 643 leden