
In elke bankier en verzekeraar schuilt een Goldman
Niet alleen in de Londense City - de biotoop van Joris Luyendijk - is er iets mis. Nederlandse banken en verzekeraars benen hun klanten net zo graag uit als hun beroemde collega's van Goldman Sachs.
De Londense City is het belangrijkste centrum van de internationale financiële sector. Dit bijzondere deel van de Britse hoofdstad vormde twee jaar lang het terrein waarin journalist Joris Luyendijk zich ingroef. Hij arriveerde in Londen als iemand die geen enkele notie had van hoe de wereld van bankiers in elkaar stak. Met de houding van een nieuwsgierige antropoloog ging hij voor krant The Guardian verhalen maken. Persoonlijke verhalen. Luyendijk ging zoek naar het menselijke gezicht in de sector die voor velen ondoordringbaar is en abstract oogt. De zoektocht resulteerde uiteindelijk in het boek Dit kan niet waar zijn. Onder bankiers, dat kort geleden verscheen en onmiddellijk enorme aandacht kreeg en opwinding veroorzaakte.
Luyendijk beschreef de Londense City en kwam tot de conclusie dat het bancaire systeem rot is. Hij verdiepte zich in de Londense situatie. Die is niet per se representatief voor de rest van de financiële sector. Ikzelf bekijk al jaren de Nederlandse situatie die - als je naar het type financiële instellingen kijkt - heel anders oogt dan de City. Toch ben ik het met Luyendijk eens. Het systeem is rot en misschien nog wel rotter dan Luyendijk denkt. Hieronder een artikel dat gaat over de gedragingen van Nederlandse bankiers en verzekeraars.
Dit artikel verscheen voor het eerst op 27 maart 2012 op Follow The Money. Nog voordat Rabobank, in eerste instantie de morele winnaar van de financiële crisis, na aanhoudende misstanden en schandalen in de problemen kwam.
Hoe de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs de boel kan verneuken, blijkt uit deze anekdote. Die speelt zich af op de meest geruchtmakende dag in de geschiedenis van de Amsterdamse Effectenbeurs, op 17 maart 2000. Op die dag werd het internetbedrijf World Online door ABN Amro en Goldman Sachs naar de beurs gebracht. ABN Amro koestert de ambitie om tot de wereldtop van de zakenbanken te gaan behoren. Om 12.30 staat de eerste prijs op de borden. 50 euro en 20 cent. Heel even klimt de koers nog naar 51 euro en dan gebeurt het; talloze verkooporders stromen binnen.
Op de enorme handelsvloer in het hoofdkantoor van ABN Amro wordt na 11 minuten duidelijk dat er grote partijen hun aandelen dumpen. De man op de Amsterdamse vloer probeert zijn collega bij Goldman Sachs te bereiken. De banken hebben afgesproken de koers te stabiliseren en overaanbod op te kopen. Goldman geeft niet thuis. In Londen wordt de telefoon niet meer opgenomen. De Goldmannen zagen de bui hangen en smeten de stront bij hun Nederlandse collega's over de schutting. In een tijdsbestek van enkele uren tankt ABN Amro honderden miljoenen euro weg. De bank werd even op gruwelijke wijze door GS gepoort.
Wat mij betreft een gedenkwaardig moment in de geschiedenis van ABN Amro.
Maakt dit van Goldman Sachs nu een immorele bank en ABN Amro niet? Ja en nee. Goldman Sachs was vooral slimmer. Veel slimmer. Dat bleek in 2010 ook weer toen de details rond de zwaar toxische Abacus-deal duidelijk werden.
Afijn, Goldman Sachs dus. Net als bij ABN Amro kennen we inmiddels het verhaal van deze bijzondere Amerikaanse zakenbank.
Fabulous Fabrice Tourre, de man van Abacus
Eigen schuld
Vorige week vrijdag schreef ex-bankier en FTM/GeenStijl-columnist Peter Verhaar een artikel dat Het Financieele Dagblad haalde en vanzelfsprekend ook op FTM werd gepubliceerd. Een investeringsbank als Goldman Sachs hebben we niet (meer) in Nederland, schrijft Verhaar. De wijze waarop de Goldmannen zaken doen, dat mag je volgens hem niet vergelijken met de mores van andere banken. Zijn betoog komt er in grote lijnen op neer dat je als 'professionele tegenpartij' van Goldman moet weten dat deze jongens uitsluitend aan hun eigen belangen denken en niet aan die van hun klanten. En professionals onder elkaar zouden evenveel moeten weten. Als je dan je vinger brandt, dan is het je eigen schuld. 'If you can’t stand the heat, stay out of the kitchen’. En zo is het ook. De sympathieke bejaarde superbelegger Warren Buffett dacht dit over ABN Amro toen de Nederlandse bank over de Abacus CDO struikelde: "It's a little hard for me to get terribly sympathetic with the fact that a bank made a dumb credit deal." Verhaar komt uiteindelijk tot de volgende conclusie: 'In Nederland hebben we geen banken à la Goldman. We moeten oppassen dat onze Nederlandse banken niet meegezogen worden in het negatieve sentiment en nog meer gestigmatiseerd worden.' Maandag, herhaalde hij zijn standpunt in deze column. "Investment Banks zijn niet hetzelfde als de Commercial Banks in de VS en de banken uit de VS zijn zeker niet 'zomaar' te vergelijken met Nederlandse banken." Deze analyse verdient op zijn zachtst gezegd enige nuancering. Verhaar zegt dat je de mentaliteit van Nederlandse bankiers - en verzekeraars, want laten we die plunderaars alsjeblieft niet vergeten - niet kunt vergelijken met de mentaliteit van Goldman. Verhaar doet voorkomen of de rotte mentaliteit alleen bij zakenbankiers voorkomt en dan ook nog eens alleen als die van Amerikaanse makelij zijn.Nederlandse bankiers en verzekeraars zijn net zo moreel of immoreel als hun collega's bij Goldman SachsIk denk dat wat Verhaar zegt onjuist is. Nederlandse bankiers en verzekeraars zijn net zo moreel of immoreel als hun collega's bij Goldman Sachs, ze zijn slechts minder begaafd. Verhaar lijkt Nederland in slaap te willen dommelen. Dat is niet heel erg verstandig. Het is juist van het grootste belang de financiële sector met een vergrootglas te blijven volgen. Juist omdat de 'Goldman-mentaliteit' binnen alle geledingen van banken en verzekeraars terug is te vinden. Ook in Nederland.
Onuitputtelijk reservoir
Terug naar ABN Amro. Deze bank wilde onder aanvoering van super dealmaker Wilco Jiskoot ook in het grote spel van het zakenbankieren meespelen en werd dus op 17 maart 2000 even als een schooljongen met de neus op de feiten gedrukt. Niet goed genoeg. Waren ze te aardig of te lief voor de boze wereld van het bankieren? Niet echt. De geschiedenis van ABN Amro bevat een bijna onuitputtelijk reservoir aan grote en kleine schandalen. Enkele drongen door tot het grote publiek. Zo was ABN Amro - kort na de overname door RBS - niet te beroerd om Lehman Brothers te hulp te schieten bij manipulaties rond 'repo 105'-constructies. Gewoon omdat er wat rendement viel te behalen. In het schemerige diamantfiliaal aan de Amsterdamse Sarphatistraat ging het er weer iets anders aan toe. De bank wist de grootschalige fraude nog redelijk onder het tapijt te vegen voordat justitie er greep op kreeg. Waren daar zakenbankiers voor verantwoordelijk? U voelt 'm al komen: nee. En zo kwam Rijkman Groenink met zijn humoristisch bedoelde advies (tot handel met voorkennis) nog aardig weg uit HCS-moeras van Joep van den Nieuwenhuyzen. Groenink was destijds geen investment banker, maar 'gewoon' de beheerder van de probleemkredieten binnen de bank. O ja, waarom kreeg ABN Amro de Amerikaanse justitie ook al weer op zijn dak? Dat was omdat De bank op grote schaal zeer dubieuze transacties van klanten faciliteerde. De bank verneukte zijn clientèle niet, integendeel! De bank hielp ze juist internationale wetten en afspraken te omzeilen. De schikking van 500 miljoen dollar met de Amerikaanse justitie werd uiteindelijk door RBS betaald maar het waren de Nederlandse bankboefjes die er verantwoordelijk voor waren. Wie serieus in onze eigen 'bananenrepubliekbank' duikt zal zonder enige twijfel op nog veel meer misdragingen stuiten. Blijven deze vergrijpen van bankiers beperkt tot wat Verhaar het 'professionele' niveau noemt? Ook daarop luidt het antwoord dus 'nee'. Banken en zeker ook verzekeraars, hebben het verneuken van klanten tot een kunst verheven. En wat vooral belangrijk is om te beseffen: dat gebeurt op alle niveaus.Herinnert u zich deze nog?
Laat ik even met de verzekeraars beginnen. Zij waren het die decennia lang hun klanten - consumenten als u en ik - op nooit eerder vertoonde schaal misleidden met hun beleggingsverzekeringen. Producten die ze zelf 'integer' noemden maar in feite ingewikkelde, extreem dure en dus schadelijke producten waren. Hier gaapte een gigantische kenniskloof tussen enerzijds de professionele verzekeraar met zijn mooie praatjes en de onwetende consument. De kennis van de verzekeraar werd niet gebruikt om de klant gewetensvol bij te staan, maar om deze zo veel mogelijk leeg te zuigen. De Goldman Sachs mentaliteit in optima forma. Uiteindelijk werden met de woekerpolisaffaire tientallen miljarden 'buitgemaakt' van miljoenen Nederlanders en daarmee heeft het oligopolistische assurantiegilde de meest prominente plek in de hall of shame van de Nederlandse financiële industrie weten te verwerven. Dirk Scheringa, the poor man's Goldman
Diefstal op klaarlichte dag
Nog een voorbeeld. De misstanden in de industrie voor beleggingsfondsen leidden negen jaar geleden in de Verenigde Staten tot het kolossale mutual fund scandal. In Nederland werd daarna door de AFM voorzichtigheidshalve ook een onderzoek gedaan waaruit een halfzacht rapport werd gedestilleerd. Wat hoe dan ook bleek was dat ook bij de Nederlandse beleggingsfondsen een lange lijst van methoden en technieken gangbaar waren waarmee de klanten ferm in hun achterste werden genomen. De standaard redenatie achteraf: iedereen deed het en dus was het normaal. De industrie voor beleggingsfondsen was (en is) het kernpunt van een gigantisch marktfalen, stelde professor David Swensen van Yale University in zijn bejubelde boek 'Unconventional Success, A Fundamental Approach to Personal Investment' uit 2005. De asymmetrie tussen de uiterst geraffineerde aanbieders van beleggingsproducten aan de ene kant en de slecht geïnformeerde individuele consument aan de andere kant, resulteerde de afgelopen decennia in een 'historisch ongeëvenaarde vermogensoverdracht.' Een elegante term voor diefstal op klaarlichte dag. Pas op voor het gapende kennisgat en...voor de trein met financiële adviseurs

52 Bijdragen
Speculaas
Wordt vervolgd...............
jefcooper
SpeculaasHet schijnt te gaan om bijna drie miljoen polissen.
jsmid
jefcooperjefcooper
jsmidHilterman
jefcooperwat is er tegen om die clubs binnenstebuiten te keren en hun reserves te laten aanspreken om de benadeelden schadeloos te stellen?
Laat ze maar op de blaren zitten.
jefcooper
HiltermanZe hebben het geld gewoon niet.
jsmid
jefcooperjefcooper
jsmidjefcooper
jsmidjsmid
jefcooperjefcooper
jsmidjsmid
jefcooperHilterman
jefcooperBanken hebben een procent of vier eigen vermogen. Enige uitzondering is de RABO die wel beschikt over een groot eigen vermogen.
Laat banken dan net als andere bedrijven die aansprakelijk zijn voor schade uit hun handelen dan maar een verplichting bij de ECB aangaan om de gedupeerden schadeloos te stellen.
We hebben het geld niet is geen valide argument om onder verplichtingen uit te komen.
jefcooper
Hiltermanjsmid
jefcooperEn waarom Leason wel maar Fred Goodwin van RBS niets,die krijgt elfs tot aan zijn dood 700.000 pond sterling per jaar? Ik zie niet zoveel verschil tussen Leason en Goodwin . Over die 66 miljard pond staatsteun aan RBS zullen we het niet meer hebben
jsmid
jefcooperjefcooper
jsmidjsmid
jefcooperjefcooper
jsmidDat neemt niet weg dat de Rabo winsten niet in een kluis zitten, die zijn opgegaan aan eten, hypotheken, vakanties etc.
jsmid
jefcooperHilterman
jefcooperAlthans wanneer het komische radiospotje waarin een vrouw haar man "iets moet vertellen" juiste informatie verstrekt.
Dat spotje is tot dus ver het enige komische dat ik ooit vernam mbt deze oplichterij.
Woekerpolissen zijn een pathetisch zielige vorm van bedrog waarvoor verzekeraars en banken niet hard genoeg gestraft kunnen worden.
jefcooper
HiltermanJort Kelder heeft eens uitgepakt over zijn Zwitserleven gevoel.
MF
jefcooper
Hij was een soort Soros, maar zonder de Sorosjugend, geleid door onze prinses Mabel.
De man was nog trots ook op wat hij uitspookte.
Duitsland had rond 1880 of zo een 1929 Wall Street crash.
Na 1929 was in de VS de financi\u00eble regelgeving nog steeds stukken slechter dan die in Duitsland van zeg 1890.
Zowel Baruch als Frankfurter steunden Roosevelt, en z'n beweerde New Deal.
Het probleem was dat een aarts kapitalist als Baruch toch wat andere idee\u00ebn had als een bijna communist als Frankfurter.
En zo kon Schacht in drie jaar, 1933 1936, de Duitse werkloosheid vrijwel doen verdwijnen, terwijl Roosevelt, in 1933 ook aan de macht gekomen met de belofte de werkloosheid op te heffen, in 1938 een werkloosheid zag, die vrijwel dezelfde was als in 1933.
Overigens is ook de topman van Goldman Sachs, ik meen dat hij de toepasselijke naam Goldfein heeft, trots op wat hij doet.
Dat bankiers niet altijd slim zijn zie je nu aan de sluiting van RBS Nederland.
RBS was zo dom de verliesgevende zakenbank afdeling van ABN over te nemen.
Had RBS dat niet gedaan, dan was de strop voor de Nederlandse belastingbetaler nog veel groter geworden.
jefcooper
jefcooperWie een huis wil laten bouwen huurt een architect in, om de aannemer in de gaten te houden.
Wie een gebruikte auto koopt wil garantie, of laat een technisch onderzoek doen.
Een andere sector waar de architect ontbreekt is ITT, ook daar niets dan rampen.
dicko
jefcooperZelfs schade die niet zichtbaar is maar waarvan hij het bestaan weet, moet hij melden. Zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Arrest_Van_Geest/Nederlof
Daarnaast hebben professionele verkopers in algemene zin een mededelingsplicht richting niet-professionele kopers (consumenten en - soms - ook kleine ondernemers), z\u00e9ker wanneer zij een product verkopen dat niet voldoet aan de kennelijke behoefte bij de koper.
Daarbij spelen de door de verkoper gewekte verwachtingen (informatiefolders, reclame) ook een (significante) rol.
Dat gezegd hebbende, heb ik weinig medelijden met consument-graaiers die werkelijk zo dom waren om te geloven dat je kennisloos \u00e9n risicoloos \u00e9n slapend rijk kan worden.
Het overleven van de best aangepasten impliceert ook het afsterven van de niet-aangepasten... vooralsnog lijkt ook in het huidige tijdsgewricht boerenverstand een wenselijke eigenschap.
jefcooper
dickoTen tijde van Watergate was de vraag 'zou je van deze man (Nixon) een gebruikte auto durven kopen ?'.
Zelfs bij een nieuwe auto gekocht, bij een offici\u00eble dealer, een zeer bekend merk, moesten wij de Geschillencommissie inschakelen om ons gelijk te krijgen.
Dat was in het eerste jaar van de garantieperiode.
De importeur liet het ook afweten.
Het ging om een fabricage fout.
De dealer: 'ze zijn allemaal zo', de importeur: 'onze dealers zijn zelfstandige bedrijven'.
dicko
jefcooperDe vraag was "waar komt toch het malle idee vandaan, dat een verkoper, [...] het belang van z'n klant laat meewegen ? "
En dar heb ik geprobeerd een antwoord op te geven, nl. (samengevat) 'dat idee komt uit het recht'.
jefcooper
dickoVandaar dingen als ziekenfonds, verplichte werknemersverzekeringen, verplichte pensioenfondsen.
Nu is gebleken dat die oude wijsheid nog steeds klopt, wordt niet besloten het merendeel van de mensen weer onmondig te maken, maar worden verkopers opgezadeld met zorgplicht.
Een lachertje, dus.
dicko
jefcooperbesloten het merendeel van de mensen weer onmondig te maken, maar worden
verkopers opgezadeld met zorgplicht."
Kunt u deze redenering eens toelichten? Ik kan 'm niet echt volgen...
Nu is gebleken (waaruit, overigens?) dat de meeste mensen hun eigen zaakjes niet kunnen regelen worden ze niet onmondig gemaakt (waarom zou je mensen wel onmondig willen maken dan?) maar worden verkopers opgezadeld met een zorgplicht (in het licht van het eerste deel van uw stelling - de onmondigheid - lijkt me dat geen onlogische stap).
"Een lachertje, dus."
Op welke wijze volgt deze mening-in-de-vorm-van-een-conclusie ontegenzeggelijk uit het voorgaande?
jefcooper
dickoHet blijkt, zowel met hypotheken, als met persoonlijke leningen, opmaken van overwaarde, rood staan, gehannes met zorgverzekeringen, zzp'ers zonder pensioen en zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering, dat de meeste mensen hun zaakjes niet kunnen regelen.
In de goede oude tijd waren mensen met inkomens tot de ziekenfondsgrens, toen F 40.000, voor alles verplicht verzekerd.
Zij namen dus geen beleggingshypotheken, want ze huurden een huis.
Deze incompetentie moet nu worden opgevangen door zorgplicht.
Dat blijkt een lachertje, de vos die passie preekt.
De muppets worden geplukt.
Hilterman
jefcooperDe fabrikant is aansprakelijk voor het produkt, punt uit.
jefcooper
HiltermanHoe uniek Nederland is met een Geschillencommissie, kostte ons E 150, die de dealer terugbetaalde, weet ik niet.
Hilterman
jefcooperDat komt deels door het marxistische principe om de eiser bij het toewijzen van de claim slechts een deel van de gemaakte juridische kosten te vergoeden.
Ooit is die regeling ingesteld met de beste bedoelingen om minvermogenden te beschermen tegen machtige procespartijen.
Inmiddels leidt deze niet langer actuele wijze van vergoeden er toe dat geschillen van enkele duizenden euro's niet meer in hoger beroep behandeld worden. Dan zijn de niet vergoede kosten hoger dan de opbrengst.
Jammer dat de erven zich niet laten overtuigen. Deze notaris verzaakt op ernstige wijze zijn ambt. Zelfs zijn eigen beroepsvereniging kan daar niet onder uit wanneer de klacht hen bereikt.
Misschien er wat harder ingaan door de benadeelden de garantie te geven dat een klacht twee dingen bewerkstelligt.
1. De middelen die beschikbaar zijn komen eerder vrij. 2. De absurde vordering van de blamage voor het notaris ambt gaat van tafel.
jefcooper
HiltermanVerder is er alleen zijn mededeling dat het tussen de E 5000 en E 8000 zou gaan kosten.
Nadat ik weet wat hij definitief in rekening heeft gebracht, ben ik zeker van plan een klacht in te dienen.
Of daar iets mee gebeurt weet ik niet, als de twee erfgenamen mij niet machtigen namens hen te spreken.
Wat de zaak compliceert is dat ik de erfgenamen nauwelijks ken, zij zijn in Verweggisstan geboren, waar mijn familielid tientallen jaren woonde, zijn zoon overleed daar jong, schoondochter en kleinkinderen spreken alleen engels.
Bovendien wonen beide kleinkinderen buiten Nederland.
Ko Pernicus
jefcooperGaat het hier over 2e hands bancaire producten die in eerste instantie OK waren??? geloof het niet.
Als je in auto termen wilt blijven, Jef, neem een auto in gedachten die graag wilt... waar je echt blij van zou worden. BMW of zo.... 6 cilinder twin turbo met variabele kleptiming. En dan ga jij mij vertellen dat een klant maar controleren of er echt 6 cilinders in zitten, die kleptiming echt variabel is etc... Dat doe je niet, je kan het ook niet. En je legt er alleen maar 50K voor neer, omdat je erop v.e.r.t.r.o.u.w.t... dat BMW je niet loopt te naaien.
nou bij auto's gebeurt dat doorgaans niet, bij banken doorgaans wel.
jefcooper
Ko PernicusDe koper van een nieuwe Mini had die vol trots bij de dealer gehaald, om er daarna achter te komen dat de afstand tussen koplampen en carrosserie wel heel erg groot was.
Achter waren ook dat soort dingen.
Ik kan me in merk vergissen, realiseer ik me nu.
Hoe dan ook, de dealer zei dat de klant de auto zo geaccepteerd had.
Er moest een BBC reportage van soortgelijke klachten aan te pas komen om het merk op andere gedachten te krijgen.
De vraag werd toen gesteld hoe je dit soort problemen voorkomt, de aangeraden oplossing was de auto voor in ontvangst nemen door een deskundige laten keuren.
Dit opschrijvend schiet me te binnen dat Peugeot enige tijd inferieure nokkenaskettingen monteerde, zonder dat waarschijnlijk zelf te weten.
Ook hier moest de tv er aan te pas komen voor Peugeot gedupeerden tegemoet kwam.
De kettingen rekten zo veel dat de kleptiming helemaal verkeerd stond, met alle gevolgen van dien.
Hoe meer een verkoper het aureool van helper uithangt, hoe meer je op je hoede moet zijn.
Helaas geldt dat nu ook voor notarissen.
Een familielid van me liet nu twee jaar geleden niets anders na dan een banksaldo van iets van E 35.000, de notaris die helaas executeur testamentair was gemaakt, op aandringen van die notaris, vrees ik, is nog steeds bezig met de afwikkeling.
Zijn schatting van zijn kosten beliep tussen E 5000 en E 8000.
Mijn familielid had \u00e9\u00e9n zoon, jong overleden.
De twee kleinkinderen die het bedrag zouden krijgen hebben nog steeds geen cent gezien.
Daarbij zal een rol spelen dat zij niet in Nederland wonen, en alleen engels spreken.
De notaris heeft bovendien kritiek en vragen belemmerd door mede te delen dat hij elke e mail in rekening zal brengen.
Hilterman
jefcooperDat de notaris tot executeur testamentair is benoemd wil niet zeggen dat hij of zij naar harte lust zijn beroepstarief daar op los mag laten.
Afwikkeling kost maximaal twee uur waarvoor maximaal 390 euro in rekening gebracht mag worden.
Deze geldwolf is rijp voor de klachtenprocedure van de broederschap.
jefcooper
HiltermanIk wist helaas niet dat mijn familielid de notaris executeur had gemaakt.
Ook kan ik niet klagen, ben geen belanghebbende.
Hilterman
jefcooperNu de huizenmarkt in het slop zit zien notarissen om naar andere inkomsten. Het kaalplukken van eenvoudige burgers bij het afwikkelen van een kleine nalatenschap ontaardt dan in een geldklopperij.
Gewoon naar de broederschap met die klacht. U kunt uw familieleden daar toch wel bij helpen?
jefcooper
HiltermanIk ben uitsluitend belanghebbende in de zin van, dat ik woest ben, dat de nalatenschap van mijn familielid, die zuinig leefde om z'n kleinkinderen wat na te laten, op deze wijze wordt geplukt.
Willem12345
Tony de Bree
peter
Tony de BreeHilterman
peterHet wachten is nu op een actie van de rekeninghouders die zich deze manier van zaken doen niet langer laten welgevallen. Er is grote behoefte aan een "DSW" bank die een echt alternatief biedt.
Nu bekend is wat voor malafide praktijken ING, ABN AMRO, RABO er op na houden zouden mensen massaal hun rekening moeten opzeggen. Helaas ontbreekt het betrouwbare alternatief.
pubben
We leven inmiddels in 2015 en die belangenverstrengeling zit overal.
pubben
pubbenhttp://www.groene.nl/artikel/blazoen
Hank.Rearden
1. http://www.marketwatch.com/story/goldman-sachs-morgan-stanley-to-become-bank-holding-companies
2. http://www.spiegel.de/international/europe/greek-debt-crisis-how-goldman-sachs-helped-greece-to-mask-its-true-debt-a-676634.html
3. http://www.nytimes.com/2015/02/28/business/dealbook/blackstones-schwarzman-took-home-690-million-in-2014.html?_r=0
Gast van vandaag
Molenaer
Hilterman
MolenaerDaarna vrolijk een aantal jaren genieten van wachtgeld. Mooi toch!
Hilterman
Ik heb hem ooit een plezier gedaan door hem het boekje
"Things they do not teach you at Harvard " te geven.
Daarin staat de anekdote die het bezoek van Lucky Luciano, een destijds beroemde gangster, beschrijft aan de New York Stock Exchange.
Na afloop van de rondleiding werd hem gevraagd naar zijn reactie op de excursie.
"This is by far the worst day of my life. If only I had known twenty five years ago what opportunities there are here at the NYSE I would never have gotten involved with gambling, prostitution, money laundering etc."