Hoop voor Amerikaanse industrie

1 Connectie

Werkvelden

Auto-industrie
0 Bijdragen

De coolste industrieel van Amerika is … een Zuidafrikaan. Hoe Elon Musk met zijn Tesla de maakindustrie nieuw leven in blaast.

Hij bouwt zelf zijn ruimteraketten, steekt een vermogen in zonne-energietechnologie en maakt elektrische auto's. Onlangs introduceerde Elon Musk de Tesla S, een elektrische sedan.
 
Met deze auto wil Musk (die samen met mede-oprichter en Peter Thiel een fortuin verdiende met internetbedrijf PayPal) bewijzen dat een elektrische auto niet hoeft onder te doen die met verbrandingsmotoren. 
 
 
 
De tweezitter Tesla sportwagen is inmiddels ook vertrouwd straatbeeld in Nederland. De TeslaS richt zich op een nieuw publiek. Volgens Techbusiness' hoofdredacteur Philip Bueters zou deze executive car wel eens een game changer kunnen worden. Zeker nu leasemaatschappij Athlon hem in zijn portefeuille opneemt in zijn portefeuille. Het bedrijf zet de eerste tien Tesla's klaar voor ceo's die af en toe goede sier willen maken als hun BMW of Audi not done is. 
 
André Kuipers
Tesla is niet het enige industriële project van Musk. Hij is ook het brein achter SpaceX,  de commerciële ruimteorganisatie die onlangs met de Falcon 9 André Kuipers met een bezoekje vereerde.