ING levert staat geld op

6 Connecties

Relaties

Geithner Cruijff Osama Barcelona

Organisaties

ING Ajax
0 Bijdragen

De overheid gaat geld verdienen aan ING, Nederland dreigt een vakantieland te worden, wie durft er met Johan Cruijf te werken en hoe Bin Laden het Amerikaanse begrotingtekort sneller naar beneden krijgt. Newswatch!

Overheid verdient aan ING

?

Bank-verzekeraar ING heeft in de eerste vier maanden van 2011 12% meer winst gemaakt vergeleken bij het eerste kwartaal van 2010. Met een nettowinst van 1,38 miljard euro lijken de geleende centen van de belastingbetaler inmiddels wel save bij de Amsterdamse geldmastodont

 

ING heeft nog voor 5 miljard uitstaan bij de staat, en dat zal eind volgend jaar (inclusief een terubetaalpremie van 1 miljard euro) allemaal zijn terugbetaald. Deze maand zal het eerste deel, 2 miljard, worden bijgestort. De rest volgt snel. Conclusie: die crisis was naar en hard, maar ING heeft ons onder de streep toch een miljard extra opgeleverd. En dan allemaal opgebracht door bankiers die er ook nog eens geen bonus over mochten ontvangen. Voor alle zure bankcritici: dat is dus een goede deal geweest.

RTL Nieuws

 

Nederland vakantieland

 

PVDA-kamerlid Pierre Heijnen wil de SER vragen of het kan kijken of ook 5 mei een vrije dag kan worden. De sociaal democraat wil 5 mei, in navolging van partijleider Job Cohen, als een door de staat opgelegde feestdag bestempelen. Doe het neit. Nederland is een feestdagwalhalhalla. Heijnen beseft dat een rustdag weer een hap uit de economie neemt, en wil daarom dat het economische adviesorgaan SER vragen een rekensom te maken. Heijnen oppert om elders een dag te schrappen. Links steunt het voorstel, zoals gewoonlijk. Liberaal rechts mort, ook zoals gewoonlijk. Ondertussen werkt FTM door, door u dit bericht te sturen. 

Nu.nl

 

Facebook en Google azen op Skype

?

Het volgende internethypje dreigt nu Google en Facebook flirten met Skype, de internetbeldienst. Mark Zuckerberg, de chef van Facebook, bemoeit zich persoonlijk met de overname. Google wil ook, maar marktvorsers zien meer synergie tussen de internet ego-berichtenservice van Facebook en Skype dan tussen de zoekmachine en de digitale beldienst. Voor het opjagen van de prijs is het natuurlijk geweldig. Bij een beursgang zou Skype een miljard dollar opleveren, terwijl een verwacht bod tussen de 3 en 4 miljard dollar uitkomt

FD

 

Wil durft te werken met commissaris Cruijff?

  

Johan Cruijff wil graag lid worden van de raad van commissarissen van Aajx, maar wil er samen met hem in de raad zitten. Ajax zou aanstaande maandag met een groep geinteresseerden vergaderen, maar er zijn nog geen kandidaten. Cruijff zelf lijkt zich in zijn rol meer als adviseur dan als controleur op te stellen. Zoon Jordi meldde dezer dagen dat zijn vader in Spanje blijft wonen, en vanuit Barcelona zijn voetbaloekazes naar de Arena zendt.?

Brabants Dagblad

 

Bin Laden bonus reduceert Amerikaans tekort

?

Het oppakken van superterrorist Bin Laden helpt Obama met de onderhandelingen over het terugbrengen van het Amerikaanse begrotingstekort. De Republikeinen zijn even heel mild, en jammeren alleen nog over belastingverlagingen, en minder over de omvang waarmee het tekort moet worden teruggebracht. Timothy Geithner. de geduldige minister van financien, wil nu in 12 jaar 4000 miljard dollar van het tekort wegstrepen. Het terugbrengen van de schuldenlast wordt daarmee op papier al een langduriger klus dan de zoektocht de schuilplaats van Bin Laden. 

Reuters