Crimineel goede mail 'namens' ING

2 Connecties

Organisaties

ING

Werkvelden

Cybercrime
3 Bijdragen

Cybercriminelen proberen de bankrekening te plunderen van Jan Dwarshuis. Dit weekend ontving de FTM-columnist mail van ING die net echt leek. Hoogste tijd dat ING-ceo Jan Hommen actie onderneemt.

Dat allerlei laag allooi op het web alles uit de kast trekt om uw bankrekening leeg te trekken, bleek van het weekend weer uit mijn uitpuilende mailbox. Vaak ziet die rommel er amateuristisch uit en blijft het hangen in mijn spam archiefje.

 

Dit keer echter niet. Dat geeft vertrouwen...

 

Niet van echt te onderscheiden
Kijkt u even mee. Ondergetekende zou onderstaande orders moeten opvolgen om weer te kunnen internetbankieren bij de ING. De mail ziet er strak uit en ik zie werkelijk waar geen verschil met de ‘echte’ ING.

 

 

Maar uhhh... ondergetekende heeft helemaal geen rekening bij de ING...

 

Als ING zou ik doodziek zijn van dit soort cybercriminelen. Ik heb even gekeken op de homepage - zie onder - van de ING of de bankiers in de glazen schoen misschien een berichtje hadden geplaatst dat deze shit - as we speak - de ronde doet. Niets van dat alles. Misschien is het raadzaam dat alsnog te doen.

 

Scheepbouwer ziet het Licht
Het web wordt steeds gevaarlijker. Zonder de details van de deal te kennen lijkt - als buitenstaander - de stap van Ad Scheepbouwer naar Fox-IT van de heren Ronald Prins en Menno van der Marel een aardige. Of misschien is het wel andersom. Een fraai staaltje innovatie en groei in barre economische tijden. Daar word ik blij van. Scheepbouwer kent Jan Hommen ongetwijfeld. Een belletje van Scheepbouwer op deze voorlaatste maandag van oktober lijkt mij op zijn plaats. 

 

**************************************************************************

Jan Dwarshuis is senior asset manager bij Thirteen Asset Management, waar hij verantwoordelijk is voor het Thirteen Diversified Fund. Dwarshuis schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Professioneel houdt hij posities aan in grote Europese, Amerikaanse en Russische beursfondsen. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Op het moment van schrijven heeft hij geen positie in bovengenoemde aandelen en is ook niet voornemens dat de komende 72 uur te doen.