iPhone blijkt spy phone

3 Connecties

Onderwerpen

Griekenland IPhone

Organisaties

Apple

De iPhone volgt al uw stappen – letterlijk. Privacy-schandaal deukt imago Apple. Ruzie om opvolging Wellink; markt houdt rekening met faillissement Griekenland. Plus: Donald Trump is aandachtziek én racist. Newswatch!

Apple volgt iedere iPhone en iPad-gebruiker - tot in de huiskamer

De iPhone weet meer over u dan u denkt. Niet alleen legt de telefoon al uw voorkeuren vast, ook houdt het apparaat precies bij waar u bent geweest. En dat gaat het niet om plaatsgebonden apps, maar altijd en overal. Het bestaan van zo'n logfile werd vorige week onthuld en vervolgens verontwaardigd ontkend door Apple. Nu zegt het bedrijf dat het om een bug gaat. Gelul natuurlijk, Appel blijkt zelfs een patent te hebben voor een TomTom-achtig verkeerssysteem waarvoor het volgen van de iPhone-gebruiker essentieel is. Gawker legt helder uit wat Apple doet, en wat de achterliggende reden is. 

Bron: Gawker.com 

 
Rente op Griekse staatsleningen: nu 25 procent
De politiek zit nog in de ontkennende fase, maar de markt houdt er wel rekening mee: een herstructurering van de Griekse schuldenlast. De risico-premie voor Griekse staatsleningen bedraagt nu zo'n 25 procent. Een woekerrente, ja, maar een Griekse hair cut lijkt onvermijdelijk. Probleem: als Griekenland dat doet, volgen Ierland, Portugal en wellicht Spanje. 
 
Saab-werknemers nog niet aan de slag
Nog steeds is er geen geld voor Saab, hoorden de werknemers gisteren. De Zweedse premier Fredrik Reinfeldt and zijn minister van economische zaken Maud Olofsson hebben intussen laten weten dat de Zweedse staat niet zal ingrijpen om Saab te redden. Het lijkt erop dat Zweden zich heeft neergelegd bij een einde van het legendarische, maar slecht verkopende automerk. 
 
Ruzie over opvolging Wellink
DNB en het kabinet hebben ruzie over Lex Hoogduin. De jonge econoom (ex-Robeco) trad enkele jaren geleden in dienst van De Nederlandsche Bank en werd gezien als de ideale kroonprins. Maar het kabinet wil Hoogduijn niet als opvolger van president Nout Wellink, bericht het FD. Trieste toestand: het gaat niet om kennis en ervaring, maar om partijpolitiek. Hoogduin is niet lid van een politieke partij en de VVD wil bij DNB een post voor een partijgenoot. Wellink is een CDA-er.
 Bron: FD 
 
Donald Trump is aandachtsziek (en een racist)
Of hij nu wel of niet een gooi gaat doen naar het presidentschap, zakenman Donald Trump heeft wat hij wil: aandacht. Na zijn geslaagde campagne om het geboorte-certificaat van president Barack Obama boven water te krijgen – I am so proud of myself – wordt hij ineens gezien als kansrijke kandidaat. 'Voor de elfde keer die middag zei Trump 'dat ik veel rijker ben dan iedereen denkt', tekent de verslaggever van Business Week op. Maar eigenlijk weten we maar een ding zeker over Trump: hij houdt van opscheppen. En uit zijn anti-Obama campagne blijkt de toch al weerzinwekkende Trump nu ook nog eens een racist. 240 Gedupeerde Nederlandse beleggers vinden hem vooral een oplichter en prutser. Deze week is The Donald het coververhaal van Business Week.
 
HET NIEUWS in 60 seconden