Fukushima edition

Het Russische automerk Dartz viert het Jaar van de Draak. De Black Dragon edition heeft loodramen vanwege “de herinnering aan Fukushima”.

Rolls-Royce presenteerde begin dit jaar al een speciale Phantom-editie die in het teken staat van het Jaar van de Draak. Dartz doet er een flinke schep bovenop.

 

Fukushima

De Dartz Prombron Black Dragon is behangen met gouden drakenlogo’s die afgewerkt zijn met diamanten en robijnen. De dakstijl en de bumper zijn beplaat met zilver, Philips heeft een 42 inch 3D televisie geleverd en als uitsmijter bevat de bolide een "Lead Zeppelin"-uitrusting. Het kernreactor-drama in Fukishima heeft de ontwerpers namelijk geïnspireerd om lood in de carrosserie te verwerken. Het centimeter-dikke loodglas beschermt passagiers eveneens tegen toekomstige straling. De SUV speelt daarmee in op “de herinnering aan Fukushima”.

 

 

6 miljoen euro

Volgens Dartz zal de prijs van de special edition 50 miljoen yuan gaan bedragen. Omgerekend ruim 6 miljoen euro. Dartz gaat de gouden China Edition en Black Dragon versie verkopen via hun hun Chinese dealer Tangshan Shengshi International Autopark.

Het is voor Dartz-CEO Leonard Yankelovich te hopen dat de geplande 12 stuks een verkoophit gaan worden, want hij heeft nogal een prijzig arbeidsethos gestoeld op kaviaar, wodka en naakte vrouwen.