Jachtluipaard op wielen

1 Connectie

Relaties

Auto
1 Bijdrage

De nieuwe Mazda6 combineert superieure rij- en motortechnologie met soul. Mazda is weer amazing. (<i>advertorial</i>) <img src="http://openx.adfactor.nl/www/delivery/avw.php?bannerid=8648" width="1" height="1" border="0" alt="" />

 

Het Japanse Mazda gold decennialang als de grijze muis onder de automerken. Betrouwbaar? Zeker. Niks mis mee. Functioneel. Maar werd je er opgewonden van? Mwah. 

 

Tot 1991. Toen blies de Nederlandse reclamelegende Paul Meijer het merk in een klap nieuw leven in. Meijer gaf Mazda iets waar het lang zonder had moeten doen: gevoel. Mazda werd Amazing Mazda. Het merk zette daarmee de toon, tot diep in de jaren negentig. 

 

Daarna werd het wat stiller. Tot nu. Want de nieuwe Mazda6 is het tweede model van de nieuwe generatie Mazda's met de innovatieve SkyActive Technology en ‘KODO – Soul of motion' ontwerp. De Mazda6 is het nieuwe vlaggenschip, leverbaar in zowel Sedan als SportBreak. Een wagen met een overweldigend rijgenot en een in het oog springende styling. Mazda is weer amazing.

 

Mazda lijkt er dus opnieuw in te zijn geslaagd te breken met conventies. Functionaliteit? Vanzelfsprekend. Uitstekende milieuprestaties? Duh. Maar we willen ook rijplezier. Dus een krachtige motor en een fraaie vormgeving. 

 

KODO – Soul of motion designtaal

?Hoe je ook over auto's denkt, de Mazda6 is ontworpen met een zekere flair. Sportieve lijnen die beweging uitstralen. Een styling die ongetwijfeld emoties oproept. 'KODO - Soul of Motion' heeft Mazda het designthema genoemd.
 
 
Het KODO-ontwerp is geïnspireerd op de soepele kracht en de lenigheid van het jachtluipaard. De auto heeft een duidelijk sportief getekende carrosserie. Die vitaliteit en dynamiek uitstraalt. Nieuwsgierig maakt. Hoe zou het zijn om zelf achter het stuur te zitten?
 
 
 
 
Wat is dat, SkyActiv Technology??
De Skyactiv Technology maakte het mogelijk om een droom te verwezenlijken, vertellen de mensen van Mazda. 'Onze auto’s zijn efficiënt, flexibel en krachtig en hebben de beste compressieverhouding ter wereld bij een auto in massaproductie, plus een lager brandstofverbruik en lagere uitstoot. Zonder afbreuk te doen aan de prestaties. Dankzij de nieuwe transmissies en een lichtgewicht constructie zijn onze Mazda modellen net zo alert en wendbaar als een sportauto. Bovendien bieden ze het comfort van een sedan uit de hogere klasse.'
 
 
Maar kijk ook zelf eens of Mazda je écht doet omkijken in verwondering
 
 
Hieronder staat een filmpje dat beter laat zien wat Mazda bedoelt. Gemaakt voor de Mazda Inspiration Trip. Vijftien Mazda liefhebbers maakten in maart een roadtrip in de nieuwe Mazda6. Onderweg lieten ze zich inspireren door 'KODO'.
 
Zie hier het filmverslag dat ze maakten.