De koning van Wall Street

2 Connecties

Onderwerpen

Madoff

Organisaties

JPMorgan Chase & Co.
0 Bijdragen

Dit is de <s>meest overbetaalde</s> bestbetaalde CEO van Wall Street. Zijn naam: Jamie Dimon, ceo van JPMorgan Chase, handlanger van Madoff.

Een goed jaar voor zijn bank, vertaalt zich bij ceo Jamie Dimon in een nog beter salaris: 17 miljoen dollar kreeg hij voor zijn werkzaamheden in 2010.

 
In het salaris zit een optiebeloning ter waarde van $12 miljoen. Dimons vaste salaris bedraagt een relatief bescheiden $1 miljoen. Verwacht wordt dat hij ook nog een cash bonus zal ontvangen. 
 
Dimon doet zich graag voor als 'a regular guy'. Maar in werkelijkheid is hij net zo agressief als de andere Wall Street sharks. Tijdens het World Economic Forum beklaagde hij zich erover dat de media bankiers voorstellen als inhalige slechterikken. 
 
 
Madoff-affaire
Extra pijnlijk was dan ook de onthulling kort daarop dat JPMorgan veel nauwer betrokken was bij de Madoff-affaire dan tot nu toe werd gedacht. Sterker nog, het topmanagement van JPMorgan was er waarschijnlijk van op de hoogte dat Bernie Madoff een fraudeur was. Althans, dat vermoedt curator Irving Picard: “JPMorgan was willfully blind to the fraud, even after learning about numerous red flags surrounding Madoff. JPMC was at the very center of that fraud, and thoroughly complicit in it.” 
 
De directe betrokkenheid van Dimon is niet duidelijk. Vast staat dat Madoff en zijn familie decennialang loyale klanten waren van JPMorgan Chase en dat Dimon regelmatig contact met Madoff heeft moeten hebben gehad.
 
In een tegenaanval heeft de advocaat van JPMorgan Chase Picard beschuldigd van onverantwoordelijk gedrag. Het vooruitzicht van een miljardenclaim en reputatieschade is natuurlijk de angstdroom van iedere Wall Street-bankier. JPMorgan Chase heeft dan ook al vast $2,8 miljard gereserveerd voor juridische procedures. Achter de schermen zou hard worden gewerkt aan een schikking.

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Redactie
Redactie
Gevolgd door 595 leden