Japanse auto's raken op

3 Connecties

Relaties

Newswatch Scheepbouwer

Locaties

Japan
0 Bijdragen

Topgraaier Ad Scheepbouwer weg bij de Rotterdamse haven, Japanse auto-industrie voelt hardste klap ooit, personeel British Airways staakt, en meer. Dit is de Newswatch van dinsdag.

 

Scheepbouwer: doei!

Voormalig KPN-topman Ad Scheepbouwer vertrekt bij Havenbedrijf Rotterdam. De reden: een conflict over de beloning. Scheepbouwer wenst niet akkoord te gaan met een lager salaris en pakt daarom zijn biezen om ergens anders wel fatsoenlijk te kunnen graaien. Burgemeester Aboutaleb zwaait hem uit met vriendelijke woorden: “Als je voor een mooi salaris niet in Rotterdam wilt werken, ben je Rotterdam niet waard.”
Bron: FD

Japanse auto's in grote problemen

De aanvoer van auto's uit Japan begint ernstig te haperen. Door de tsunami en de problemen met de kernreactor in Fukushima hebben Japanse automakers grote problemen: fabrieken zijn zwaar beschadigd en personeel kan nog steeds noodgedwongen niet komen werken. De onderdelen raken op. Betrokkenen spreken van de hardste klap voor de autoindustrie in de geschiedenis. In Nieuw-Zeeland is de klap nu al voelbaar, de VS en Europa volgen binnenkort. Bedrijven als Honda en Toyota gaan miljoenen mislopen.
Bron: Wall Street Journal / KHOU / New Zealand Herald

BA-personeel gaat staken


Het cabinepersoneel van British Airways heeft massaal ingestemd met het houden van nieuwe stakingen. Mogelijk legt het personeel al rond Pasen het werk neer.
Bron: BBC

En verder vandaag:

eBay gaat via de acquisitie van servicebedrijf GSI de concurrentie met Amazon aan,

Bij de New York Times is nieuws niet langer gratis,

En de VS verliezen terrein op het gebied van schone energie.