Jiskoot en Hazewinkel weg bij Reggeborgh

  Investeringsmaatschappij Reggeborgh van miljardair Dik Wessels, heeft afscheid genomen van de voormalige ABN Amro topbankier Wilco Jiskoot en commissaris Herman Hazewinkel.

  Voormalig topbankier Wilco Jiskoot is een van zijn adviseurschappen kwijtgeraakt. Investeringsmaatschappij Reggeborgh heeft afscheid genomen van de man die in zijn tijd als zakenbankier bij ABN Amro bekend stond als de grootste dealmaker van Nederland. Naast Jiskoot heeft ook de commissaris Herman Hazewinkel van Reggeborgh, het voormalig VolkorWessels-bestuurslid, afscheid genomen van de investeringsmaatschappij. Het vertrek van Jiskoot en Hazewinkel wordt door Reggeborgh en Jiskoot bevestigd.

  Reggeborgh is de investeringsmaatschappij van de Rijssense miljardair Dik Wessels. Reggeborgh is onder andere grootaandeelhouder in het succesvolle glasvezelbedrijf Reggefiber en de keten van gezondheidscentra Zorgpunt.

   

  "Lulkoek"
  Jiskoot werd in 2009 adviseur van Reggeborgh. De kettingrokende ex-zakenbankier werd door reggeborgh-directeur Henry Holterman - de schoonzoon van Wessels - binnen gehaald. "We gaan ons nu meer toeleggen op grote deals en daar past natuurlijk het profiel in van een man als Jiskoot", zei Holterman in 2009 in een dubbelinterview met Jiskoot in het tijdschrift Twentevisie.

   

  Holterman en Jiskoot gezamenlijk in tijdschrift Twentevisie


  Jiskoot gold in die tijd nog als een grote 'moneymaker'. Die reputatie was vooral gebaseerd op zijn formidabele track record bij ABN Amro, de bank die hij in 2007 verliet. Jiskoot verdiende het grote geld voor de bank, althans, was in de jaren negentig en nul verantwoordelijk voor verreweg de meeste beursintroducties in Nederland. Daaronder ook de grootste Nederlandse beursgang aller tijden; die van KPN in 1994.

   

  Ook de op één na grootste beursgang aller tijden staat op het conto van Jiskoot; die van World Online. Bij deze historische beursintroductie leerde hij ook Holterman goed kennen. Reggeborgh was een van de grote investeerders in het internetbedrijf van Nina Storms (toen Brink geheten). Na de familie Sandoz was Wessels met Reggeborgh de persoon die het meest profiteerde van de beursgang van World Online. Van alle aandeelhouders was Wessels bovendien degene die bij de beursgang het meeste geld cashte. Reggeborgh verkocht toen een pakket aandelen ter waarde van een half miljard euro.

   

  Jiskoot zou volgens ingewijden te veel belangen dienen om Reggeborgh goed van dienst te kunnen zijn. Jiskoot: "Lulkoek. Er zit helemaal niets achter. Ik ben evenals Hazewinkel vertrokken om de doodeenvoudige reden dat er niets meer viel te adviseren. Simpeler dan dat kan ik het niet maken".

   

  Jiskoot is op dit moment bestuurslid van de vermogensbeheerder Bank Oyens & Van Eeghen en heeft nog wel wat te adviseren bij investeringsfonds AAC Capital Partners en de Nijmeegse investeerder Marcel Boekhoorn.


  Update (29 juni): Henry Holterman laat weten dat Reggeborgh een familiebedrijf is dat zeer terughoudend is in het verstrekken van informatie. Wat betreft het afscheid van Jiskoot en Hazewinkel merkt hij op dat "beide heren in goed overleg zijn vertokken."

  Over de auteur

  Eric Smit

  Gevolgd door 846 leden

  Mede-oprichter van FTM. Als voormalig professioneel squasher gewend om klappen te incasseren en uit te delen.

  Lees meer

  Volg deze auteur

  Dit artikel krijg je cadeau van Follow the Money.

  Diepgravende onderzoeksjournalistiek kost tijd en geld. Steun ons en

  word lid
  Verbeteringen of aanvullingen?   Tip de auteur Annuleren