Kelder krijgt de rillingen van de Rabo

2 Connecties

Relaties

Jort Kelder

Organisaties

Friesland bank
0 Bijdragen

De opperbretel zal Friese bankiers niet langer meer pesten om hun spekzolen en plakpakken. Nu de Friezen van de boeren zijn, stopt hij ermee.

Schonkige Friese bankiers zullen niet langer tegen betaling vermanend door Jort Kelder worden toegesproken. De stilistische kwelgeest van alles wat in wapperende plakpakken en slobberbroeken gekleed gaat en schoenen met spekzolen draagt, zal zijn diensten niet meer aan de Friesland Bank ter beschikking stellen. Maandagochtend werd bekend dat de Friesland Bank door de Rabobank is overgenomen.
Kelder was sinds enige jaren het gezicht van de kleine Friese bank. De campagne was volgens Kelder een "vet succes". In de periode dat Kelder de bankiers met zijn fratsen voor paal zette, haalden de Friezen 1,3 miljard euro extra spaargeld uit de markt.

De grote vraag is of de opperbretel nog langer zijn lucratieve bijbaantje behoudt nu Piet Moerland en de zijnen de Friesland Bank over hebben genomen.

Op Twitter en zijn website 925 laat Kelder het nog in het midden of hij nog langer het gezicht zal zijn van de Friese bank. Per sms is hij duidelijker. "Wat denk je zelf, brrr", antwoordt Kelder vanuit de Tate Modern in Londen, als we hem vragen of hij nog doorgaat met de spotjes voor de Friezen. Niet dus. Kelder stopt. Hij zal er vanavond in De Wereld Draait Door ongetwijfeld meer over zeggen.

 

Nooit meer Jort in actie voor een Klimspaardeposito