Oorlog Apple en Samsung in cruciale fase

3 Connecties

Relaties

Samsung Patentenoorlog

Organisaties

Apple
0 Bijdragen

Komt er in Amerika een verbod op de nieuwe smartphone van Samsung? Dat zal de komende weken bepaald worden.

De technologiebedrijven Apple en Samsung beginnen maandag tegen elkaar de belangrijkste rechtszaak die er tot nu toe in de patentenoorlog is geweest. Elke partij krijgt dan in de komende vier weken 25 zittingsuren om de Amerikaanse rechter in Californië te overtuigen van zijn gelijk.

De inzet is hoog. Apple eist een verbod op Galaxy smartphones. Inderdaad, zeker niet de eerste keer. Deze rechtszaak loopt in ongeveer nog twaalf andere landen, maar de Verenigde Staten is veruit de grootste afzetmarkt voor de twee fabrikanten. Samsung heeft met zijn smartphone de iPhone nagemaakt volgens Apple, dat is waar alle vermeende patentinbreuken kort gezegd op neerkomen.

Samsung koos op deze aantijging de tegenaanval en beiden eisen miljarden schadevergoeding van elkaar. Het Zuid-Koreaanse concern meent dat Apple met het juridische geblaf de concurrentie probeert te verstikken om ‘exorbitante’ winst te behouden. Preciezer: “Apple gebruikt excessieve schadeclaims tegen onze producten in een poging om de keuze van de consument te beperken en innovatie te ontmoedigen.”

Lees meer over dit verhaal bij Reuters

Ook interessant is het artikel Vijf Kernkoppen waar Webwereld in simpele taal uitlegt waar de rechtszaak inhoudelijk precies over gaat.

R