Kabinet Rutte krijgt rapportcijfer 5,4

  Ondernemers zijn ontevreden over de daadkracht en langetermijnvisie visie van Kabinet-Rutte, blijkt vanochtend uit een ondernemers-enquête van het FD. Wat schort eraan?

  De voorpagina van het Financieele Dagblad staat vandaag in het teken van ontevreden ondernemers. die het kabinetsbeleid onder aanvoering van VVD-er Mark Rutte kraken.

  Uit de FD-enquête, uitgevoerd door TNS-Nipo onder 1700 ondernemers, blijkt dat slechts 31 procent zich vertegenwoordigd voelt door werkgeversorganisaties zoals het VNO-NCW en MKB Nederland. Het grootste deel van de ondervraagde ondernemers – waarvan 63 procent zzp-er is - voelt zich niet vertegenwoordigd door hen vertegenwoordigd. Het zijn pijnlijke uitkomsten voor de betreffende belangenorganisaties.

   

  Zakenkabinet gewenst
  Een ruime meerderheid van ondernemend Nederland prefereert een zakenkabinet boven een kabinet met beroepspolitici. Zestig procent vindt dat een zakenkabinet de huidige problemen beter kan oplossen. MKB-voorzitter Hans Biesheuvel sloot zich daar dinsdag bij aan in BNR waar hij de politiek typeerde als ‘ziek en niet in staat om tempo te maken’.

  Al eerder schreef FTM dat de kwastenkoning annex MKB-voorzitter wel op één lijn zit met zijn ondernemers-achterban wat betreft kritiek op het Kabinet-Rutte.


  De ondernemers laken de langetermijnvisie van Rutte en consorten. Ze vinden dat het kabinet vooral de banenmarkt moet aanjagen en de consumptie moet opstuwen. De meerderheid ziet vooral heil in het bevorderen van de koopkracht, het hervormen van de woningmarkt en extra werkgelegenheid. De stokpaardjes van Wilders, lagere belastingen en immigratiebeperking, vinden ondernemers het minst belangrijk.

  Decision-makers bij grotere bedrijven vinden hervorming van de woning- en arbeidsmarkt relatief belangrijk. Zzp’ers hechten vooral belang aan investeringen in onderwijs.

   

  ‘Rutte magere voldoende’
  Ondernemer Roel Bakker is in ieder geval niet tevreden over Rutte. Op de voorpagina van het FD mag hij uithuilen over het feit dat hij ooit het 06-nummer van Rutte kreeg, maar dat de premier niet opneemt. Tsja. In tegenstelling tot zijn kabinet, krijgt premier Rutte van de overige ondernemers wel een voldoende, zij het een mager zes-en-halfje. Geert Wilders en Maxime Verhagen scoren met respectievelijk een 4,1 en 5,1 een stuk slechter.

   

  (Bron: Het Financieele Dagblad)
   

  Over de auteur

  Redactie

  Lees meer

  Volg deze auteur

  Dit artikel krijg je cadeau van Follow the Money.

  Diepgravende onderzoeksjournalistiek kost tijd en geld. Steun ons en

  word lid
  Verbeteringen of aanvullingen?   Tip de auteur Annuleren