Enkele dagen na het Brexit-referendum maakte José Manuel Barroso bekend bij Goldman Sachs aan de slag te gaan. De oud-voorzitter van de Europese Commissie gaat de Amerikaanse zakenbank adviseren op het gebied van Europees beleid na de Brexit. Kunnen een petitie en het Europees Verdrag hem nog van die lobbybaan afhouden?

In de dagen na het Brexit-referendum domineerden de desastreuze gevolgen van de Britse uitreding de nieuwskolommen. Een historisch zwakke pond, dreigende recessie en de angst voor een spook dat door Europa waart — het spook van het nationalisme. Tussen de stroom aan post-brexitberichten en talloze analyses over hoe het zover had kunnen komen, viel de aankondiging over de nieuwe positie van Manuel Barroso niet bijzonder op. De voormalig voorzitter van de Europese Commissie (EC) zou aan de slag gaan als non-executive voorzitter en adviseur bij Goldman Sachs, zo kondigde de zakenbank aan.

Barroso gaat werken bij het in Londen zetelende Goldman Sachs International, de grootste dochteronderneming van de Amerikaanse investeringsbank. Tegenover de Financial Times zei de Portugees er alles...

Om dit artikel te kunnen lezen moet je lid zijn.

Word lid of Log in