Kapitaalmarkten wippen Il Cavaliere uit het zadel

Berlusconi bezwijkt uiteindelijk onder de druk van de kapitaalmarkten en stapt op. PVV'er Dion Graus volgt zijn voorbeeld en verlaat de Commissie De Wit. Newswatch

Il Cavaliere stapt op door druk kapitaalmarkten
Silvio Berlusconi - de vrolijkste en meest corrupte MP van Europa - heeft het toch niet kunnen bolwerken. HIj overleefde de meest krankzinnige sexschandalen, aanvallen op zijn schaamteloze corruptie en beschuldigingen van omkoping. Maar gisteravond heeft hij na een gesprek met de Italiaanse president Giorgio Napolitano ingestemd om op te stappen zodra de de door hem voorgestelde hervormingen door het Italiaanse parlement zijn aangenomen. Hoewel dit proces de schijn heeft van een democratisch gebeuren, is Berlusconi feitelijk bezweken onder de aanhoudende druk van de kapitaalmarkten. Deze zorgden ervoor dat zijn aanblijven elk uur tot koersdalingen leidde op de beurs van Milaan en tegelijkertijd ervoor zorgden dat de rentes op Italiaanse staatsobligaties bleven stijgen. De verzamelde krachten binnen de EU konden toen het werk afmaken. Ridder BungaBunga had maandag nog uitgebreid overleg met de bestuurders van zijn familiebedrijven. Deze drukte hem op het hart zo lang mogelijk aan te blijven als MP, want in tegenstelling tot alle andere Italiaanse aandelen, waren die van Berlusconi's Fininvest en Mediaset wel gebaad bij zijn premierschap.
Berlusconi heeft nog een aardige troost: op 22 november (de dag dat John F. Kennedy werd vermoord) komt zijn CD met Napolitaanse liedjes uit.
Bronnen: The Telegraph / Het Financieele Dagblad / FTM


Nog een opstapper:

PVV'er Dion Graus stapt boos op uit Commissie De Wit
Precies 1 dag na de eerste verhoren van de parlementaire enquête Financieel Stelsel (Commissie De Wit), gooit PVV'er Dion Graus het bijltje er bij neer.
Graus vond dat hij van zijn commissieleden niet "vrijuit" zijn vragen kon stellen over "perverse prikkels als bonussen". Volgens Leon Willems (hier zijn tweet), de parlementaire verslaggever van het Financieele Dagblad, had Graus (nadat hij door zijn vriendin was getipt) zich opgewonden over de rollende ogen van de andere commissieleden toen hij voormalig ABN Amro bankier Jan Peter Schmittmann over zijn bonus van 8 miljoen euro aan de tand voelde. Volgens Peter Verhaar, die de verhoren volgt en voor FTM daarover een verslag schrijft, blonk dierenvriend Graus bij zijn verhoor van Schmittmann vooral uit in onbenulligheid. Verhaar constateerde dat Graus na een simpel antwoord van Schmittmann geen vraag meer wist te formuleren.  
Bron: Het Financieele Dagblad


Fear and foreclosures in Las Vegas
In 's werelds grootste gokstad gaat het niet lekker met de prijzen van het vastgoed. Met name de huizenprijzen zijn in een neerwaartse vrille terechtgekomen die zelfs de meest doorgewinterde gokker de koude rillingen bezorgt. De afgelopen vier jaar werden de eigenaren van meer dan 100 duizend huizen in Vegas door foreclosures van hun woning beroofd. Dat is bijna een vijfde van het totale particuliere huizenbezit in Las Vegas.
Bron: VegasInc


Benji is a liar, Benji is a liar!
President Sarko gaf op de G20 op nogal ondiplomatieke wijze zijn mening over de Israëlische president Benjamin Netanyahu: "I cannot bear him, he's a liar". Het commentaar van Sarko kon door journalisten door de koptelefoons worden gehoord.

Bron: The Telegraph
 

Het NOS-nieuws in 60 seconden: