Kapitalisme redt Amerika

  De Amerikaanse economie wordt “ per maand steeds beter”. Dat komt door de kracht van het kapitalisme.

  Althans, zo zegt de miljardeninvesteerder Warren Buffett: “De belangrijkste factor is de onderliggende veerkracht van het kapitalisme”, zei hij over het economisch herstel in de Verenigde Staten tijdens een persconferentie. Er zijn meer dan 300 miljoen Amerikanen die zich “morgen willen verbeteren ten opzichte van vandaag.”

  Voorspoed

  De Amerikaanse economie breidde zich in 2010 uit met 2,8%. En in februari is de werkloosheid van het land gedaald naar 8,9%, terwijl dat in november 2010 nog 9,8% was. Met het bedrijf van de beleggersgoeroe gaat het ook goed. Berkshire Hathaway behaalde het afgelopen jaar  zijn grootste winst sinds de crisis is ontstaan in 2007.

  Wereldwijde groei

  De beurs is in Japan is flink onderuitgegaan na de aardbeving. Een goed moment om Japanse aandelen te kopen, volgens Buffett. Want lager zullen de koersen daar niet worden. Ze zullen juist groeien.

  Ook herkent hij de afhankelijkheid  van Amerika: “Handel is essentieel voor de welvaart in de wereld. En hoe welvarender de rest van de wereld is, de beter het is voor de Verenigde Staten.”

   

  Geschreven door Ruben Munsterman

  Over de auteur

  Redactie

  Lees meer

  Volg deze auteur

  Dit artikel krijg je cadeau van Follow the Money.

  Diepgravende onderzoeksjournalistiek kost tijd en geld. Steun ons en

  word lid