Kerstcadeau voor AkzoNobel

AkzoNobel ceo Ton Büchner keert pas eind dit jaar terug. De behandeling van zijn oververmoeidheid slaat aan, aldus de raad van commissarissen.

Nieuws vanuit AkzoNobel: de raad van commissarissen van AkzoNobel laat weten dat de door 'tijdelijke oververmoeidheid' gevelde ceo Ton Büchner rond het einde van het jaar terugkeert.
 
'De huidige behandeling is effectief en er wordt vooruitgang geboekt,' zegt Karel Vuursteen, voorzitter van de RvC, in een persbericht dat woensdag het licht zag.
 
De gezondheidstoestand van Büchner gaat vooruit en de medici die de bestuursvoorzitter behandelen gaan ervan uit dat hij aan het eind van het jaar weer aan de slag kan, aldus de RvC. Tot die tijd worden Büchners taken waargenomen door CFO Keith Nichols, die daarbij wordt ondersteund door commissaris Antony Burgmans, voormalig topman van Unilever. 
 
Ton Büchner met zijn voorganger Hans Wijers
 
 
Dat het herstel goed verloopt is welkom nieuws voor het verf- en chemieconcern. De openheid van AkzoNobel over de ziekte van zijn bestuursvoorzitter is modern en eerlijk, maar had als nadeel dat er in de financiële markten vragen rezen over de vraag of Büchner wel geschikt was en of hij überhaupt als volwaardig ceo zou kunnen terugkeren.
 
De twijfels daarover waren er mede de oorzaak van dat de beurskoers fors daalde. 'Een snel vertrek [van Büchner] is beter,' zei analist Fabian Smeets van ING op 12 oktober. Ook andere analisten lieten zich in die termen uit. 
Redactie
Redactie
Gevolgd door 698 leden