Khadaffi's klagen NAVO aan

  Veel opmerkelijke dingen in de Newswatch. De Khadaffi-familie klaagt de NAVO aan. HP verandert weer van strategie. En Griekse banken moeten waarschijnlijk nationaliseren.

  Khadaffis klagen NAVO aan
  De familie van de overhoopgeschoten Khadaffi klopt bij het Internationaal Strafhof aan en dient een klacht in tegen de NAVO wegens oorlogsmisdaden in Libië. Marcel Ceccaldi, de advocaat van de duivelse familie, maakte dit donderdag bekend. De Franse jurist zegt de dood van de voormalige dictator een gevolg is van de NAVO-missie: "All of the events that have taken place since February 2011 and the murder of Gadhafi, all of this means we are totally in our right to call upon the International Criminal Court”
  Bron: CNN

  Toch wel, nee toch niet 
  Hewlett-Packard heeft na een uitgebreide analyse bekendgemaakt dat het toch zijn pc-business gaat behouden. Deze keuze kenmerkt de zoveelste verandgering in strategie. Eerder zei het bedrijf dat het zijn computerdivisie zou afstoten omdat de winstmarges erg laag zijn op computers. Het draaikontengedrag van het grootste technologiebedrijf ter wereld (in omzet) is te wijten aan het feit dat er in de tussentijd is gewisseld van CEO. Topman Leo Apotheker stapte vorige maand op en werd opgevolgd door Meg Whitman. 
  Bron: CNBC

  Griekse banken nationaliseren 
  De Europese leiders hebben besloten dat banken 50% moeten moeten afschrijven op Griekse obligaties, dus ook de banken in het land zelf. Dat komt dus niet zo goed uit. Het is waarschijnlijk dat Griekse banken door deze Europese beslissing bij hun nagenoeg failliete overheid moeten aankloppen voor staatssteun. "The way things stand, it looks highly likely—90%-plus likely—that we will need to have public-sector support after the write-down”, zegt een Griekse bankier. "The Greek banks haven't done anything to deserve nationalization, and I fear that this is going to lead to a substantial destruction in shareholder value", zegt een Griekse bankier. 
  Bron: Wall Street Journal 

  Berlusconi zorgt goed voor vrouwen 
  Uit bankafschriften blijkt dat Silvio Berlusconi miljoenen euro's heeft uitgegeven aan showgirls, actrices en presentatrices. De 74-jarige Italiaanse premier gaf bijna drie miljoen euro aan contanten aan zijn harem, en verwende ze ook nog eens met een aan aanvullende 337.000 euro aan cadeautjes. De bankgegevens doken op bij een fraudeonderzoek die is gestart naar Denis Verdini, een leider bij de politieke partij van Berlusca.
  Bron: Telegraph

  Amerikanen zien het niet meer zitten
  Driekwart van de Amerikanen is ontevreden met hoe hun land er momenteel voor staat, zo blijkt uit een poll van Fox News. Aan het begin van dit jaar was dat percentage nog 61. En in april van 2009 was zelfs maar iets meer dan de helft ontevreden met de koers van het land. Een nuance voor de huidige president: vlak voordat Obama het Witte Huis betrad, was 79 procent ontevreden. Maar ‘change’ is blijkbaar niet helemaal geslaagd in de ogen van the americans. 
  Bron: Fox News

  Over de auteur

  Redactie

  Lees meer

  Volg deze auteur en blijf op de hoogte via e-mail

  Volg deze auteur
  Verbeteringen of aanvullingen?   Tip de auteur Annuleren