Kim 'Dotcom' Schmitz volksheld

1 Connectie

Werkvelden

Internet
0 Reacties

De internet-piraat/voorvechter vrij internet vecht na zijn arrestatie in Nieuw-Zeeland terug. Schmitz beweert geld te hebben geschonken aan een politicus. De regering dreigt daardoor te vallen.

'De dikke internet-miljonair wordt volksheld' kopt de Duitse boulevard-krant Bild. De oprichter van de internetdienst Megaupload, waarbij gebruikers bestanden konden 'delen' en auteursrechten werden geschonden, is verwikkeld in een politiek schandaal in het land waar hij sinds enkele jaren woont, Nieuw-Zeeland. 
 
Schmitz beticht John Banks van de politieke partij ACT ervan 50.000 Nieuwzeelandse dollars van hem te hebben aangenomen voor de verkiezingskas. De politicus verzuimde de gift te melden, en daarom dreigt Banks nu een gevangenisstraf. Als hij daadwerkelijk wordt veroordeeld, dan zou de regering van John Key haar meerderheid verliezen.
 
Hoewel Banks heftig ontkend, blijkt uit een enquete dat 65 procent van de bevolking Schmitz geloofwaardiger vindt dan Banks. Schmitz heeft zijn bewering kunstzinnig vormgegeven in een lied, een rap met de titel 'Amesia'. 
 
Bild heeft een vermakelijke dia-show over het onwaarschijnlijke en jaloersmakende leven van de moddervette heer en graatmagere mevrouw Dotcom, zoals hij en zijn echtgenote tegenwoordig heten. Schmitz blijkt verrassend populair in Nieuw-Zeeland. 'Men vindt dat hij een leven heeft dat men zelf graag had willen leiden,' luidt de verklaring. 'Hij heeft schijt aan het establishment.' 
 
 

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 274 leden

Volg Redactie
Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
Annuleren