Knokkende meesters

Vara-topman Korvinus 'opgelicht'

Voormalig strafpleiter en huidig Vara-voorzitter Cees Korvinus beschuldigt zijn ex-partners van 'malversaties met de boekhouding'. Korvinus zou bij zijn vertrek bij het Amsterdamse advocatenkantoor Korvinus Abeln door onrechtmatige winstmanipulaties van zijn voormalige kantoorgenoten Carel Abeln, Pieter Huisman en Nicolet Don meer dan een kwart miljoen zijn misgelopen. Van een hartelijke sfeer was gisteren tijdens de zitting niets te merken. Korvinus sloeg de uitgestoken handen van zijn vroegere confrères woest weg.

Korvinus claimt een bedrag van 288.442 euro bij zijn voormalige partners. Dat is deels achterstallig loon, deels een gedeelte van de overnamesom voor zijn aandeel in het kantoor. Huisman, Abeln en Don weigeren hem dat te betalen. Volgens het drietal is Korvinus in 2009 tegen alle afspraken in naar de Vara vertrokken waardoor het 'fundament onder het advocatenkantoor werd weggeslagen'. Korvinus werd op 1 oktober 2009 voorzitter van de Vara, waar hij Vera Keur opvolgde. Volgens Korvinus heeft Abeln na zijn vertrek het kantoor als een 'kamikazepiloot naar de ondergang geholpen'.

Het oude kantoor is inmiddels opgeheven en werd per 1 januari opgesplitst in twee delen. Aan het ene deel - Molenaar Abeln Advocaten - heeft Carel Abeln samen met de voormalige Ajax-voetballer Keje Molenaar zijn naam geschonken. Bij het andere deel - Korvinus Van Roy & Zandt Advocaten - blijft de Vara-topman als adviseur betrokken. De resterende partners - het deel Molenaar Abeln - menen met enorme kosten opgescheept te zitten, waaronder een vorstelijk pand.

'Schandalige sprookjes', noemde Korvinus deze verhalen. Hoe dan ook, het vorstelijke pand wordt nog steeds door de strijdende partijen gedeeld want beide kantoren zijn nog op het zelfde adres in de JJ Viottastraat in Amsterdam Zuid gevestigd.