© Cortés

  Nog geen maand na de onthullingen van Follow the Money, trad VVD-voorzitter Henry Keizer per direct af. Op donderdagavond 25 mei organiseren we een Gepeperd Gesprek over de kwestie. Journalisten Kim van Keken en Eric Smit zullen uitgebreid terugblikken op hun speurtocht en de gebeurtenissen sinds de eerste publicatie. Ook Pieter Lakeman zal zijn aangifte komen toelichten.

  Op 22 april onthulde Follow the Money dat Henry Keizer, VVD-partijvoorzitter en vertrouweling van premier Mark Rutte, voor 'een prikkie' een miljoenenbedrijf had overgenomen, en daarmee een ruim 130 jaar oude vereniging ernstig had benadeeld. Sindsdien is Keizer bijna dagelijks in het nieuws.

  Keizer werd in 2014 voorzitter van de grootste en machtigste politieke partij van Nederland en werpt zich sindsdien op als het morele geweten van de VVD. In een interview vergeleek hij integriteit met een zwangerschap: ‘Je bent integer of je bent het niet. Je kunt niet een beetje zwanger zijn.'

  Op 28 april werd besloten dat de integriteitscommissie van de VVD onderzoek gaat doen naar Keizer. Vier dagen later werd Keizer, na topoverleg binnen de VVD, als voorzitter tijdelijk op non-actief gesteld. Op 16 mei deed Pieter Lakeman namens zijn Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (SOBI) aangifte van oplichting bij de Officier van Justitie.

  Op donderdag 18 mei, 26 dagen na het begin van onze onthullingen, volgt het bericht dat Henry Keizer per direct aftreedt.

  Nog geen lid?

  Omdat we ons niet willen laten beïnvloeden door de macht van pagina-views of grote adverteerders, plaatsen we geen advertenties op onze website.

  Maar het maken van diepgravende onderzoeksjournalistiek kost nog steeds een hoop tijd en geld. Word daarom lid van FTM of steun ons met een donatie.

  Op donderdagavond 25 mei organiseren we een Gepeperd Gesprek over de kwestie Keizer. Journalisten Kim van Keken en Eric Smit zullen uitgebreid terugblikken op hun speurtocht en de gebeurtenissen sinds de eerste publicatie. Ze zullen vertellen over de achtergrond van hun journalistieke speurtocht en de pikante details die daarbij boven kwamen. Ook zullen ze ingaan op het belang van dergelijk onderzoek. Daarnaast zal bedrijfsonderzoeker Pieter Lakeman zijn aangifte van oplichting tegen de bestuurders van de Vereniging de Facultatieve en het bestuur van de onderneming komen toelichten en er zullen verschillende benadeelde leden aanwezig zijn. Het geheel is in handen van presentator Martijn de Greve die Kim en Eric kritisch zal bevragen en daarbij ook nadrukkelijk de zaal betrekken. 

  Een Gepeperd Gesprek over de Zaak Keizer

  Datum: 25 mei, aanvang: 20.00 uur

  Locatie: Vonderpark CS, Vondelpark 3, 1071 AA Amsterdam

  Bestel hier uw ticket. Wees snel want er is veel belangstelling.

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Redactie

  Gevolgd door 255 leden

  Volg Redactie
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren
  Dit artikel zit in het dossier

  De Facultatieve

  Gevolgd door 2154 leden

  Voormalig VVD-partijvoorzitter Henry Keizer werd in 2012 voor een schijntje mede-eigenaar van een florerend miljoenenbedrijf....

  Volg dossier