Koninklijken Qatar gaan voor goud

3 Connecties

Relaties

Goud Qatar Koninklijk
0 Bijdragen

De Royal family van Qatar gaat 10 miljard dollar investeren in goudproducenten. Een miljard daarvan gaat naar mijnbouwbedrijf European Goldfields.

Het beleggingsfonds van de Koninklijke familie investeert in meerdere natuurlijke hulpbronnen, maar de hoogste prioriteit zit ‘m in de toegang tot het fysieke goud. Het fonds Qatar Holding, welke het vermogen van de familie beheert, heeft bevestigd dat op zijn minst 1 miljard dollar gaat naar het European Goldfields - een mijnbouwconcern uit Londen dat momenteel het grootste goudmijnproject in Griekenland aan het ontwikkelen is.

“Qatar Holdings heeft systematisch en gedetailleerd onderzoek gedaan naar de goudsector”, zegt Ken Costa die de deal begeleid heeft. “Er is gekozen voor European Goldfields omdat (voorzitter) Martyn Konig al dertig jaar ervaring heeft in de goudmarkt.” Costa wil nog niet vertellen in elke bedrijven het staatsfonds nog meer gaat investeren.

Met de investering krijgt het fonds van Qatar een aandeel van 9,9 procent in European Goldfields. Daarnaast is er de optie om later nog eens 5 procent meer in te nemen. Ook verstrekt het fonds een lening van $600 miljoen aan het mijnbouwbedrijf met een rente van 7 procent. Met de deal zullen zo’n 1500 banen in Griekenland worden gecreëerd.

Goud is de laatste 10 jaren steeds meer waard geworden. Beleggers zien het edelmetaal als een veilig alternatief voor de devaluerende wereldmunten, met in het speciaal de dollar. Dit jaar is de goudprijs al 14 procent gestegen.