'Kooistra had spion bij brouwerij InBev'

Horecamagnaat Sjoerd Kooistra liet jarenlang een spion rondlopen bij brouwerij InBev, Sony komt nu ook met een tablet en de eurozone vreest Griekse herstructurering. En meer: dit is de Newswatch van dinsdag.

Pikante onthulling, wederom, over de dubieuze zaakjes van Sjoerd Kooistra. Na zijn dood in juni vorig jaar kwamen al een hoop pijnlijke kwesties uit zijn zaken- en privéleven naar buiten, en dat verhaal krijgt vandaag een nieuw hoofdstukje: Kooistra liet jarenlang een spion rondlopen bij de Belgische brouwerij InBev. Vervolgens sloot hij het ene na het andere gunstige contract met de brouwer af.
Het verhaal staat te lezen in een boek over het leven van Kooistra dat morgen verschijnt, De Telegraaf kreeg vandaag alvast dit primeurtje.
Bron: De Telegraaf

Eindelijk: ook Sony komt met tablet

Het heeft even geduurd, maar nu komt ook de Japanse technogigant Sony met een tabletcomputer. Topman Kunimasa Suzuki presenteerde vandaag op een aandeelhoudersvergadering de eerste twee concurrenten voor de iPad, die nu nog de werktitel S1 en S2 hebben. Komend najaar zou de computer in de winkel moeten liggen. Eén voordeel ten opzichte van de iPad en Android-tablets: op het Sony-apparaat kun je je ook uitleven met spellen voor de Playstation.
Bron: Reuters

Wat als Griekenland moet herstructureren?

Speculaties over of Griekenland gedwongen is zijn schulden te herstructureren leiden tot volgende speculaties: wat zijn de gevolgen van zo'n herstructurering voor de eurozone? Uit een onderzoek van Goldman Sachs, waarover het FD vandaag schrijft, zou blijken dat het vooral de Griekse banken zijn die erdoor geraakt worden. De gevolgen voor de rest van de eurozone blijven beperkt. Tegelijk komt ook de Wall Street Journal met een uitgebreide analyse. Daarin concludeert de krant dat vooral de timing van de herstructurering bepaalt wat de gevolgen zijn. Hoe sneller, hoe beter...
Bronnen: FD en Wall Street Journal

En verder:

Aegon verkoopt Amerikaanse herverzekeraar Transamerica Reinsurance

Donner wenst geen onafhankelijk toezicht op woningcorporaties