Amsterdamse Three Sisters slechtste terras van NL

3 Connecties

Onderwerpen

Japan Kooistra

Werkvelden

Olie

Slechtste terras van Nederland in handen van erven-Kooistra; Japanse Fuji stopt met productie klassieke mini-auto's en olie keldert. Plus: het Portugese reddingsplan. Newswatch 6 mei.

 Einde van een tijdperk: Fuji stop met productie mini-auto's

Philips stopt met televisies, DAF ooit met personenauto's, Telefunken met radio's. Nu zijn ook Japanse bedrijven de klos in de wereldwijde concurrentieslag met China.
 
Met de Subaru 360 in 1958 begon Fuji Heavy Industries met de productie van innovatieve kleine auto's. Net als Saab, werd de auto ontwikkeld met vliegtuig-technologie. De Subaru Sambar werd de Japanse evenknie van de Volkswagen bus. Aandoenlijke modellen. Maar de productie loont zich niet meer. 

 

De Japanners deden hun best om de Sambar zo veel mogelijk op een VW-bus
te doen lijken

 

Nog een klassieker: de Subaru 360

 

Kooistra-kroeg Three Sisters sucks

Het slechtste terras van Nederland, dat is niet iedereen gegeven. Het is The Three Sisters in Amsterdam gelukt. De kroeg op het Rembrandtplein was ooit een van de pronkjuwailen in het imperium van wijlen horeca-tycoon Sjoerd Kooistra. Het concept ontwikkelde hij in Groningen, waar hij ergens in de jaren 80 eigenaar werd van het traditionele studenten en oude-vrouwtjes De Drie Gezusters. Kooistra exporteerde het bruine pub-concept naar Amsterdam en Nijmegen. Zelfs voor Amsterdamse begrippen is de bediening mild uitgedrukt beroerd, blijkt uit het onderzoek.
 
Klik hier voor de complete terras-test van de ANWB
Bron: AT5.nl 
 
 
Olie crasht
Donderdag was een rampzalige dag voor speculanten die hadden gerekend op een fikse stijging van de olieprijs. De prijs voor een vat kelderde met 10 procent. Handelaren zijn verbijsterd. Hoe kan dit?
Bron: Reuters
 
 
Podcast: The Wall Street Money Machine
Voor wie tijd heeft, of kan werken met de radio aan: dit is de bekroonde radio-uitzending The Wall Straat Money Machine die gepubliceerd werd door ProPublica. Wie liever leest: op de site is ook een transcript. 
 
 
Portugal moet fors bezuinigen
Details over de afgedwongen bezuinigingen voor Portugal. In 2013 moet het begrotingstekort zijn gedaald tot 3 procent van het BNP. Dat is een voorwaarde voor de steun van €78 miljard (!) van de EU. Naar verwachting zal de economie krimpen. Onlangs bleek het tekort nog groter te zijn dan gevreesd: het was niet 8,5% maar 9,2 %.