Kosten pensioenen miljarden hoger

3 Connecties

Relaties

Renault

Organisaties

Autoriteit Financiële Markten (AFM)

Locaties

Japan
0 Bijdragen

Pensioenfondsen zijn veel meer geld kwijt dan ze zeggen, ontdekte de AFM. En verder: Tweede man Renault weg om spionage, Japan is nu echt het tweede Tsjernobyl en Google gaat groen. Newswatch!

De kosten voor pensioenfondsen zijn anderhalf tot twee keer zo hoog als ze in hun jaarverslagen vermelden. Dat blijkt uit onderzoek door de AFM. Kosten voor vermogensbeheerders worden vaak niet meegenomen in jaarrekeningen, waardoor de werkelijke totale pensioenkosten voor Nederland tussen de 1,5 en 3 miljard hoger uitkomen. Gevolg: veel lagere pensioenen!

 

 

 


Bron: NOS

Topman Renault weg om spionage


De bom in de spionage-zaak rond Renault lijkt nu toch echt gebarsten. Chief Operating Officer Patrick Pélata heeft zijn ontslag ingediend, samen met drie ondergeschikten. Pélata werkte sinds 1984 bij de Franse automaker. Hij is een van de verdachten in het doorsluizen van bedrijfsgeheimen rond de bouw van elektrische auto's naar China.
Bron: CNN

Japan is officieel het nieuwe Tsjernobyl

De Japanse overheid heeft de nucleaire crisis rond de centrale Fukushima opgeschaald van niveau 5 naar 7. Dat niveau kwam tot nu toe nog maar één keer eerder voor: na de ramp bij de centrale in Tsjernobyl in de voormalige Sovjet-Unie in 1986. Volgens de autoriteiten is veel meer radioactief materiaal gelekt dan eerder bekend was.
Bron: Wall Street Journal

Google stapt in zonne-energie

In zuidelijk Calofornië verrijst het grootste zonne-energieproject ter wereld, en Google investeert mee. Het bedrijf maakt bekend dat het 168 miljoen dollar in het ambitieuze project in de Mojave Desert steekt.
Bron: Forbes