KPN speelt (weer) vals

De voormalige staatsmonopolist KPN heeft zijn streken nog niet verleerd, Grieken dreigen met vertrek en rijke Spanjaarden rijker dan rijke Nederlanders. Newswatch.

Democratie onder druk in Hongarije
Hongarije is eerste Europese staat die een serieuze poging onderneemt om de verworven democratie terug te draaien. De nieuwe constitutie die aan het einde van 2011 versneld werd ingevoerd, bevat nauwelijks nog mogelijkheden om de partij van de al jaren zittende premier Viktor Orbán van zijn macht te strippen. De nieuwe wetten geven de huidige regering enorme macht over de media, het rechtssysteem en de Centrale Bank. Daarmee is Hongarije feitelijk al een dictatuur geworden.
Bron: Financial Times


KPN speelt vals en moet bod intrekken
Toezichthouder OPTA eist van KPN dat het een groot bod voor vaste telefonie bij meer dan tweehonderd overheidsinstellingen intrekt. KPN zou tijdens de aanbesteding concurrenten hebben benadeeld door kortingen op het huren van telefoonlijnen niet tijdig te melden. Het contract heet een potentiële omzetwaarde van 120 miljoen euro, schrijft het FD.
De actie van de OPTA is weer teken dat de voormalige staatsmonopolist KPN zijn oude streken nog niet heeft verleerd. Vorige maand kreeg de KPN ook al een inval van de mededingingsautoriteit NMa te verwerken. KPN zou betrokken zijn bij het maken van illegale prijsafspraken.
Gisteren werd ook bekend dat de financieel directeur van het telecombedrijf - Carla Smits-Nusteling - per direct opstapt. Zij had grote twijfesl over het nieuwe bestuursmodel van KPN.
Bronnen: Het Financieele Dagblad / BloombergGriekenland dreigt eurozone te verlaten
Als Griekenland niet instemt met de voorwaarden van de reddingsoperatie van 130 miljard, dan zullen de Grieken uit de euro stappen. Zo liet gisteren een regeringswoordvoerder weten. In maart moet Griekenland weer een fors beroep doen op de kapitaalmarkten om schulden te herfinancieren. Daarmee is het aftellen voor het faillissement van Griekenland weer begonnen en kunnen we ons weer gaan opmaken voor spannende weken. Grootste probleem voor de Grieken vormen de bezuinigingsmaatregelen die Europa wil afdwingen. "The next three to fourth months are the most crucial and that is the reason this government exists," aldus woordvoerder Pantelis Kapsis.

Bron: Telegraph


Rijke Spanjaarden rijker dan rijke Nederlanders
De Spaanse economie mag dan wel aan de rand van een hele diepe afgrond staan, feit is wel dat de rijkste Spanjaarden rijker zijn dan hun tegenhangers in de ooit door de Spekken fel begeerde Lage Landen. Quote schrijft dat de top 200 rijksten in Spanje gezamenlijk 16 procent rijker zijn dan de top 200 van de Quote 500 rijkenlijst. De Spanjaarden komen uit op 135 miljard euro, de Nederlanders slechts op 116 miljard. Of zou het aan het rekenwerk liggen?
Bron: QuoteMitt Romney wint Iowa en Duitse president Wulff wil niet aftreden: