'Cameron is een idioot'

1 Connectie

Onderwerpen

Cameron
0 Bijdragen

De kritiek op de Britse premier neemt toe. Hij zet Groot-Brittannië buiten spel en beschermt foute financiële belangen in The City, vinden critici. Verder: zeepsiegel stijgt sneller dan verwacht en Noren smokkelen boter.

 'Cameron beschermheer van een casino'

De kritiek op David Cameron en de Britse Alleingang in Europa neemt toe. Zijn veto wordt in de The Guardian in een vernietigend commentaar 'an act of crass stupidity' genoemd. Camerons verklaring dat hij het financiële centrum van Londen wil beschermen is een drogreden. Door zich als beschermer van enkele hedgfondsen en obscure banken op te werpen, heeft Cameron juist de mogelijkheid om The City te beschermen verprutst. Ook het argument van de Britse soevereiniteit deugt niet: door zijn lidmaatschap van de EU is het Verenigd Koninkrijk machtiger en soevereiner geworden. 

Het besluit past echter perfect bij de Tories: die doen bijna altijd precies het verkeerde, schrijft commentator Will Hutton, die ook uithaalt naar de 'corrupte Britse pers' die slecht over de EU bericht. Ook coalitie-partner Nick Clegg is boos op Cameron. 'Hij maakt van Groot-Britannië een pygmee in de wereld.'
Bron: The Guardian 
 
 
'David Cameron is een idioot'
Hard oordeel van analist Max Keiser over David Cameron. 'Londen is de wereldhoofdstad van fraude. En dat probeert Cameron te beschermen! Hij pleegt economische zelfmoord.' Cameron is volgens hem een kleine jongen vergeleken bij Merkel. 
 
Intussen is er ook Facebook-pagina 'David Cameron is an idiot'. 
 
 
 
 
 
 
Help, we verzuipen
De klimaattop in Durban heeft weinig concreet resultaat geboekt. Het toeval (?) wil dat er net nieuw onderzoek naar buiten is gekomen: opwarming klimaat gaat veel sneller dan eerder gedacht. De stijging van de zeespiegel ook, waarschuwen wetenschappers. Aan het eind van deze eeuw staat het water een meter hoger. 
 
Noren moeten boter smokkelen
Een van de rijkste landen ter wereld heeft deze kerst een groot probleem. Onder Noren die in de buurt van de Zweedse grens leven  is smokkelen weer onderdeel van het dagelijks leven, net als in het begin van de 20e eeuw. Ook Zweden kampte met een tekort, maar als EU-lid kan dat gemakkelijk voedsel importeren. De Noorse regering heeft de grenzen gesloten voor voedselproducten om de eigen boeren te beschermen. Dat maakt voedsel in het schatrijke Noorwegen peperduur en van matige kwaliteit.
Bron: The Local 
 
Anti-Poetin protest in Rusland
Klik hier voor een prachtige 360º panorama-foto. Ca 30.000 mensen protesteerden tegen de verkiezingsfraude in Rusland.
 
 

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 468 leden