Laaghangende BH's

2 Connecties

Relaties

AEX

Werkvelden

Beleggen
0 Bijdragen

Jan Dwarshuis kan niets met de koersontwikkeling van de AEX, die hem doet denken aan laaghangende tieten.

De aandelenmarkt ontwikkelt zich op een manier hetgeen mij doet denken aan laaghangende BH’s, hangende tieten, dat soort werk. Ik kan er niets mee. Bij de start van 2012 liep de AEX - met de hulp van een hoop gemanipuleer in de Amerikaanse futures - veel verder op dan ik ook maar had durven dromen. Ik loerde op een harde neerwaartse klap, welke niet kwam.

 
En nu zakt deze verder weg dan mij wenselijk is. Beleggen is - voor velen - een vak van stalen zenuwen. Thuis en in de kroeg heeft u altijd gelijk, maar op de beursvloer ligt dat wat anders, of niet soms?
 
Cruciaal Niveau
Al met al zijn we met onze lieftallige AEX wel op een cruciaal niveau beland. Vooropgesteld, de heren die in opties handelen helpen vandaag wel een handje om de boel nog net even wat verder in elkaar te drukken. De Griekse en Spaanse stokken worden met liefde aangewend om met een dikke reet op de verkoopknop te blijven zitten.
 
Dit heeft geresulteerd in een stand van de AEX waarop er kleur bekend moet worden. Zakken we verder met onze Hollandse index, dan lijkt de markt toch echt kapot. Aanleiding genoeg zult u zeggen. Zeker, maar er kan ook - een tijdelijke - opluchting ontstaan als onze Griekse vrienden de Drachme opnieuw omarmen.
 
Naar mijn idee is de meeste ellende op dit moment wel aardig ingeprijsd. Het echte gelazer moet nog komen als de spekken het Spaans benauwd gaan krijgen. En zo ver is het nog niet. Het zijn de Grieken maar. Dat is - over uw rug - nog wel te betalen. En weet u nog, de IJslanders en de Ieren hebben we ook overleefd destijds. Dat lijkt een eeuwigheid geleden. Maar de IJslanders lachen inmiddels weer een beetje ook al hangen de ijspegels nog aan hun lippen.
 
Beleggen in het Weekend
Wel wordt het weer een tijd waarin beleggen in het weekend cruciaal gaat worden. Maar dan zijn de markten toch gesloten zult u zeggen. Dat klopt. Het ideale moment voor politici om nog meer domme onhaalbare plannen uit te voeren. En dan bent u maandagochtend te laat en fikt uw portefeuille af voordat u zout op uw hard gekookte ei heeft gestrooid. Het zout strooit u dan uit op uw open beleggingswond.
 
Ik ga vandaag nog wat schaven aan onze ©OLUMBEURS-PORTFOLIO. Ik heb het altijd zonnige Iberisch Schiereiland immers niet voor niets ingeruild voor wat keihard steen - en dito valuta - om mij heen.
 
Rest mij u een goed - beleggings - weekend te wensen.
 

(Jan Dwarshuis is columnist bij COLUMBEURS en Follow the Money: Op het moment van schrijven heeft hij geen positie in bovengenoemde fondsen.)