Laatste ronde Cruijff vs Directie/RvC Ajax

3 Connecties

Relaties

Rik van den Boog Cruijff

Organisaties

Ajax
0 Bijdragen

Johan Cruijff heeft de Raad van Commissarissen en de directie van Ajax openlijk de oorlog verklaard na afwijzing beleidsadvies.

Gisteravond heeft de directie en Raad van Commissarissen van de kwakkelende voetbalclub uit Amsterdam Zuid Oost de pen uit de granaat getrokken door een advies van Cruijff te torpederen. In de beleidsvisie van de meester zou een van zijn voormalige sterpupillen - Dennis Bergkamp - binnen Ajax technische verantwoordelijkheid krijgen. Dit onderdeel vormde een peiler onder het advies van 'de Verlosser'. Daarin zou Frank de Boer de verantwoordelijkheid krijgen over de A-selectie, Bergkamp over de jeugdopleiding en Wim Jonk hoofd van de scouting worden. Het huidige hoofd van de opleidingen, Jan Olde Riekerink kon in die constellatie naar een ander baantje gaan uitzien.

Bijzondere ledenvergadering
Rik van den Boog haalde gisteravond een streep door de naam van Bergkamp. Volgens ingewijden die in de Telegraaf worden aangehaald, is Van den Boog onder druk van de Raad van Commissarissen bezweken vanwege eerdere toezeggingen aan Jan Olde Riekerink.

Daar was Cruijff niet erg blij mee: "Ajax is een drama, laat ik het zo zeggen', sprak hij gisteravond laat tegen de Wakkere Krant. "Er moeten veel dingen verbeterd worden. Als je met z'n allen Ajax voorop wilt zetten, is dat onmogelijk met een directie die alleen maar achteruit loopt en bezig is om zijn eigen stoel te verdedigen. We gaan door, zelfs als dat betekent dat de directie vervangen moet worden. Dat moet dan maar".

De meester weet ook hoe dat op bestuurlijk niveau aangepakt moet worden. "We gaan nu vragen om een buitengewone algemene ledenvergadering. Van daaruit kan de ledenraad voor een verandering in de RvC zorgen”, zei Cruijff tegen de Telegraaf. Waarschijnlijk zal er dus een bijzondere ledenvergadering worden uitgeschreven waarin de leden zullen moeten kiezen tussen Jopie C. uit Betondorp of de huidige Raad van Commissarissen (Uri Coronel, Joop Krant en Cor van Eijden) en (indirect) Rik van den Boog.