Libor-schandaal kost Barclays-topman de kop

2 Connecties

Relaties

Fraude Libor
1 Bijdrage

Het frauduleus manipuleren van de Libor-benchmark heeft het eerste slachtoffer geëist: Marcus Agius, chairman van Barclays, is afgetreden.

De eerste kop rolt in het internationale Libor-schandaal. Barclays-chairman Marcus Agius is onder de enorme druk van aandeelhouders en de politiek bezweken en heeft afscheid genomen van zijn positie.

"I am truly sorry that our customers, clients, employees and shareholders have been let down. Barclays is full of hard working, talented individuals whose integrity is not in question", aldus Agius in een persbericht van de bank.

 

Vorige week werd bekend dat Barclays voor een recordbedrag van 450 miljoen dollar schikkingen heeft moeten treffen omdat de Britse bank een grote rol heeft gespeeld in het frauduleus manipuleren van de Libor en andere interbancaire rentes als Euribor en Tibor. De Libor is de grootste en functioneert als wereldwijd referentiepunt voor ongeveer 360 biljoen dollar aan financiële contracten, aldus Financial Times (lees hier het achtergrondverhaal van FTM over dit schandaal).

Ook de ceo van Barclays - Bob Diamond - staat nog steeds onder intense druk en zal de komende weken moeten vechten voor het behoud van zijn baan.


Bronnen: Financial Times (betaald), Telegraph