Libor-schandaal raakt bonussen bij RBS

2 Connecties

Relaties

RBS Bonus

Vanwege het Libor-schandaal krijgen handelaren bij RBS een lagere bonus.

Royal Bank of Scotland gaat dit jaar minder hoge bonussen uitkeren. De Britse staatsgesteunde bank moet namelijk geld reserveren voor alle boetes en claims die het gaat ontvangen naar aanleiding van zijn rol in het Libor-schandaal. Afgelopen zomer kwam aan het licht dat veel internationale grootbanken, waaronder RBS, de interbancaire rente hadden gemanipuleerd.

De Britse bank is voor 82 procent in handen van de staat. Handelaren bij RBS is ook verteld dat de bank misschien bonussen, die verdiend zijn in voorgaande jaren maar uitbetaald worden in het komende jaar, gaat terugvorderen.

De schatting is dat RBS in totaal 350 miljoen pond aan boetes gaat ontvangen van toezichthouders in Japan, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Dan zijn de claims van particulieren nog buiten beschouwing gelaten.

De Libor is wereldwijd gekoppeld aan meer dan 500 biljoen dollar aan leningen en derivaten, inclusief consumentenhypotheken. Momenteel loopt er nog een schikkingszaak tussen de bank en de waakhonden. Men verwacht dat RBS over enkele weken een overeenkomst heeft bereikt.