Frans Timmermans

Met José Manuel Barroso en Neelie Kroes is er meer aandacht dan ooit voor belangenverstrengeling in de EU. Maar het debat over strengere lobbyregels binnen de Europese instellingen is alweer bijna voorbij. Veranderingen zijn er nauwelijks.

Het Duitse weekblad Die Zeit oordeelde vorige week ongekend hard over voormalig eurocommissaris Neelie Kroes. De Nederlandse pleegt volgens de krant verraad aan het Europese idee door aan de slag te gaan bij de Amerikaanse bank Merrill Lynch en tech-bedrijven Uber en Salesforce. Die Zeit wijst er nog fijntjes op dat Kroes voor de sollicitatiecommissie bij het Europees Parlement (EP) resoluut stelde zelfs geen bed & breakfast te beginnen na haar termijn. Toen al waren er gerede twijfels over de nauwe banden van de VVD-politica met het bedrijfsleven.

Na de publicatie van de Bahama Leaks en onderzoek van de Süddeutsche Zeitung en het FD, blijkt dat Kroes destijds al jaren directeur was van een soort bed & breakfast, maar dan voor geld. Deze offshore firma Mint Holdings heeft nooit...

Om dit artikel te kunnen lezen moet je lid zijn.

Word lid of Log in