Los van de Staat

Aegon lost laatste deel staatssteun af, superspeculant Soros grient om Europese ministers van Financiën, vliegen in 2050 volgens Airbus en meer in Newswatch

Aegon lost laatste deel staatssteun af
De blauwe verzekeraar Aegon heeft de eind 2008 ontvangen staatssteun volledig terugbetaald. Dat maakte de verzekeraar woensdagochtend bekend. Met het terugkopen van de laatste 750 miljoen euro aan schuldpapier dat nog in het bezit was van de Nederlandse staat heeft het bedrijf volledig aan zijn verplichtingen voldaan. Aegon kreeg eind 2008 3 miljard aan staatssteun. In de afgelopen jaren betaalde het concern voor die lening 1,1 miljard euro aan interest en premie.
Bron: Persbericht Aegon


Voormalig superspeculant Soros kritiseert Europese politici

De man die ooit vermogens verdiende door tegen het Britse Pond te speculeren wordt een beetje moe van de Europese Ministers van Financiën. Hij is van oordeel dat deze kaste van bestuurders een vergissing begaat door steeds maar weer tijd te willen winnen in plaats van in te grijpen. Het Griekse schatkistpapier bereikte gisteren een ultiem dieptepunt en is nu de 's werelds laagst gewaardeerde staatsobligatie.
Zo denkt onze eigen Jan Kees de Jager dat het wel "nog even" kan duren voor dat de knoop wordt doorgehakt. De Jager maakte in Brussel duidelijk dat Nederland alleen extra geld richting Athene wil sturen als ook banken, verzekeraars en pensioenfondsen meebetalen. Ook andere landen willen een vrijwillige bijdrage van de private sector.

Intussen zijn de Grieken zelf overgegaan tot massale stakingen en ligt het land vandaag volledig plat.
Bron: The Telegraph


Vliegen volgens Airbus
Airbus Industries heeft zijn visie op vliegen in de toekomst (2050) onthult. Vliegen gaat lijken op een bezoek aan de CN-Tower (de Euromast van Toronto). Een 360- graden panoramische kijk op de wereld zal het vliegen veraangenamen. Tenzij de passagier hoogtevrees heeft.
Bron: The Guardian

 


Vernieuwde website van Het Financieele Dagblad

Het Financieele Dagblad heeft afscheid genomen van het laat 20e eeuwse filatelistische websiteontwerp en een complete restyling doorgevoerd. De site is nu een spitting image van de website van de grote Britse broer Financial Times. Een verademing.


En verder:

Vastgoeddeal Spyker met de Russische zakenman Antonov ketst af omdat de Europese Investeringsbank (EIB) dwars ligt.

Ruud Gullit is zijn Tsjetseense baantje kwijt.

Het NOS-nieuws in 60 seconden: