Evert Louwman on the run

2 Connecties

Relaties

Automotive Louwman
0 Bijdragen

De nieuwe eigenaar van importeur Hessing haalde vorige week zijn Mercedes-Benz 500k uit zijn Haagse automuseum om mee te doen aan de Serenissima Run.

De Wassenaarse familie Louwman heeft vanaf 1934 voldoende klassieke auto’s gespaard om er een museum mee te vullen. Ruim 250 auto’s zijn in het Louwman Museum tentoongesteld waaronder een Mercedes-Benz 500K Special Roadster uit 1936. Vorige week moest het museum het even stellen zonder dit fraaie exemplaar, want Louwman deed mee aan de Serenissima Run – een 1100 kilometer tellende tocht van Monte Carlo naar Venetië. Een startbewijs kost zo’n 8 duizend euro - exclusief verblijfs-en transportkosten. Afgelopen zaterdag was de huldiging op het eilandje San Giorgio in Venetië waar FTM ook belandde.

 

 

Foto: Louwman's vooroorlogse 500K Special Roadster. Er zijn slechts 25 stuks van gemaakt. Prijs; 1 - 1,5 miljoen euro.

 

Flinke deuken
‘De auto heeft het volgehouden,’ aldus Louwman die verder geen commentaar wilde geven. De keurig ogende Louwman belandde begin dit jaar in een juridisch moddergevecht met Frits Hessing. Het leidde tot het faillissement en de overname van importeur Hessing (Bugatti, Rolls-Royce, Bentley en Maserati). De nieuwbakken eigenaar Louwman moest in april echter met lede ogen toezien hoe Cito Motors er met de importrechten van Rolls-Royce vandoor ging. Autobedrijf Pon  kaapte de exclusieve Bentley-verkooprechten weg voor de neus van Louwman. Het zijn flinke deuken in Louwman Exclusive Cars die het nu zonder Britse automerken moet stellen.

 

Foto: Louwman's bolide op de kade van San Giorgio-eiland