© ANP / Sander Koning

  • Je hoeft geen afgestudeerd econoom te zijn om de economische visie van de PvdD te snappen èn te onderschrijven.

Is de Europese Unie democratisch, of juist niet? In de serie ‘Europese democratie?’ kijken we naar de invloed van burgers op ‘Brussel’. Heeft Nederland te veel macht weggegeven? Wat hebben burgers nog te zeggen in Europa? In de derde aflevering bekijken we hoeveel invloed één zetel in het Europees Parlement oplevert. We spraken met Anja Hazekamp van de Partij voor de Dieren.

Het Europees Parlement is het enige orgaan in Brussel waarvan burgers de samenstelling direct bepalen. Voor Nederland zitten er 26 Europarlementariërs in Brussel, die elke vijf jaar worden verkozen. Kunnen zij echt het verschil maken? We nemen de proef op de som en kijken naar de nieuwste Nederlandse partij in het Europees Parlement. De Partij voor de Dieren (PvdD) werd in 2014 voor het eerst gekozen en wilde heel veel dingen anders gaan doen. Wat is daar tweeëneenhalf jaar later van terecht gekomen? En wat zegt dat over Brussel? Een gesprek met Anja Hazekamo, Europarlementariër namens de Partij voor de Dieren.

Bekijk ook de eerdere afleveringen:

Aflevering 1. Heeft Brussel iets te zeggen over vluchtelingen?

Aflevering 2. Hoeveel macht heeft Brussel over de EU-landen?

Over de auteur

Chris Aalberts

Gevolgd door 120 leden

Gefascineerd door politiek die zich onttrekt aan het oog van veel burgers en media. Schrijft bij Follow the Money over de EU.

Lees meer

Volg deze auteur
Dit artikel zit in het dossier

Gesprek over Europa

Gevolgd door 332 leden

Een goed gesprek over de Europese Unie komt maar niet van de grond. Follow the Money wil daar verandering in brengen. Samen m...

Lees meer

Volg dossier

Dit artikel krijg je cadeau van Follow the Money.

Diepgravende onderzoeksjournalistiek kost tijd en geld. Steun ons en

word lid
Verbeteringen of aanvullingen?   Tip de auteur Annuleren