Marc Bolland vecht terug in Turkije

2 Connecties

Relaties

Topmannen Bolland
0 Bijdragen

De Nederlandse topman van Marks & Spencer maakt met optreden Turkse miljardair weer indruk bij investeerders en analisten

Marc Bolland, de Nederlandse topman van het Britse warenhuis Marks & Spencer, weet hoe hij zich terug moet vechten. Het vroegtijdig uitlekken van de tegenvallende kerstverkopen leverde Bolland in januari nog een flinke flater op. Zelfs zodanig dat zijn toekomst bij het bedrijf, waar hij sinds 2010 het roer in handen heeft, publiekelijk ter sprake werd gebracht. De tegenvallende verkopen zorgden voor een flinke daling van de koers van het aandeel, erger, de vraag werd gesteld of Bolland - een van de best betaalde ceo's in het Verenigd Koninkrijk - er nu wel in slaagde om de zo gewenste internationale expansie van het 129-jarige Britse warenhuis mogelijk te maken.
 
In Istanbul liet Bolland bij een grote presentatie voor investeerders en analisten echter zien dat hij nog meer noten op zijn zang heeft. Citeerde Bolland in 2010 tijdens een persconferentie nog tekstdelen van de psychedelische popgroep uit de jaren zeventig, Soft Machine, dit keer liet hij de muzikale omlijsting over aan de 70-jarige Turkse miljardair Hüsnü Özye?in, de oprichter van financiële conglomeraat de Fiba Group.
 
Nadat Bolland Özye?in op het podium had uitgenodigd sprak hij de volgende woorden:
 
'I’m not going to ask you to sing, but you are so multi-talented'. Waarna de 70-jarige Turkse miljardair spontaan de klassieker My Way inzette: 'Regrets, I've had a few…' Bolland kon de grap waarderen en kwam vervolgens een half uur niet meer aan het woord. 
 
Het optreden van Özye?in gaf volgens the Telegraph 'a welcome burst of positivity'. De Fiba Group van Özye?in groeit hard met M&S in Turkije, zo bleek en het ziet er ook naar uit dat verderop in Azië (China en India) het bedrijf verder zal groeien.