Marketingrel bij staatsverzekeraar ASR

2 Connecties

Relaties

Alwine de Jong

Organisaties

ASR
3 Bijdragen

De pas aangestelde adjunct directeur communicatie Alwine de Jong mag van ASR weer vertrekken. Reden: een conflict over financiën rond een ingehuurd reclamebureau.

Wie zegt dat werken voor een staatsverzekeraar saai is, heeft geen benul van de opwinding die je daar ten deel kan vallen. Alwine de Jong kan uit ervaring spreken. Vorig jaar september maakte ze een opmerkelijke stap in haar loopbaan; de creatief directeur van het Amsterdamse kantoor van reclamebureau Young & Rubicam (Y&R) besloot om voor de in 2008 genationaliseerde verzekeraar ASR te gaan werken. Haar verblijf bij ASR was kort maar heftig. Een rel rond een door ASR ingehuurd reclamebureau - John Doe - maakte een voorlopig einde aan haar ambities binnen het staatsbedrijf, zo blijkt uit een publicatie van Adformatie.

 
Pluim in achterste 
Het toeval wil dat vandaag, vrijdag 1 maart, het blad Adformatie bij de abonnees op de deurmat ploft met daarin een verhaal - 'De klant aan de knoppen' - waarin Alwine de Jong over de toenemende trek van creatieven naar grote bedrijven vertelt. Een positief verhaal waarin ze haar baas, ASR-marketingdirecteur Bob Stehman, op een fijne pluim in zijn achterste trakteert. De Jong werd 'geraakt door zijn aanstekelijke ambitie voor het merkportfolio' van ASR.
 
Op zijn beurt werd Stehman ook door iets geraakt wat De Jong zei, want hij nam contact op met Adformatie en meldde dat wat De Jong over haar functie bij ASR vertelde niet klopte. De Jong blijkt zelfs op non-actief te zijn gesteld. Bronnen van Adformatie zeggen dat de plotse bonje tussen Stehman en De Jong geworteld is in een conflict tussen reclamebureau John Doe, dat de campagne Diergaarde Blijdorp/Feyenoord vorm geeft - en De Jong. En ja, het gaat volgens Adformatie dus over geld. Het geld van belastingbetalers.
 
[Update]
 
ASR-woordvoerder Daan Wentholt laat weten dat er een 'inhoudelijke discussie over marketingvraagstukken' wordt gevoerd. In hoeverre de 'discussie' de loopbaan van Alwine de Jong nadelig heeft beïnvloed, wil Wentholt niet zeggen. 'We zijn bezig om te kijken of er een oplossing mogelijk is'. ASR doet geen uitspraken over de vermeende financiële perikelen met John Doe.