Massaclaims tegen MF Global

De zaak MF Global loopt steeds verder uit de hand terwijl de deal voor de redding van Dexia Bank onder grote (Belgische) druk staat. Lobbywerk tegen Occupy en meer in Newswatch.

Lobbyfirma wilde Occupy Wall Street ondermijnen
Een bekende lobbyfirma uit Washington D.C. met links naar de financiële wereld pitchte voor de American Bankers Association (ABA) snode plannen om protestbeweging Occupy Wall Street een flinke hak te zetten. De lobbyfirma Clark Lytle Geduldig Cranford zou voor de som van 850 duizend dollar de politici die Occupy goed gezind zijn, in de media met "negatieve verhalen" (laten) besmeuren.
Bron: MSNBC


Jon Corzine van MF Global verder onder vuur
De grote spil in het enorme beleggingsschandaal bij MF Global, de voormalige Goldman Sachs bankier Jon Corzine, komt verder onder vuur te liggen nu een klant een massa claim tegen hem en MF Global wil opzetten. MF Global gebruikte geld van klanten om voor eigen rekening posities in te nemen en verspeelden die gelden. Op 31 oktober werd MF Global failliet verklaard. Op dit moment wordt er nog naar 600 miljoen dollar van klanten gezocht. Volgens de curator van MF Global zou dit bedrag wel eens twee keer zo groot kunnen zijn. Het uitdeiende schandaal met Mf Global legt (voor de zoveelste keer) een in verregaande staat van ontbinding verkerende moraal op Wall Street bloot.
Bronnen: ZeroHedge, Bloomberg


Redding Dexia op losse schroeven
Het reddingsplan voor Dexia is onwerkbaar, zo melden anonieme bronnen aan de Belgische kwaliteitskrant De Standaard. Het grote probleem is dat de ellende voor het grootste deel in Frankrijk ligt, maar dat de Fransen daar niet voor willen betalen. De AAA-rating van de Fransen staat al ernstig onder druk en de Belgen hebben in eerste instantie niet slagvaardig onderhandeld. De Franse Minister van Financien ontkent intussen hartstochtelijk dat het akkoord over Dexia onder druk staat. In het regeringloze België wordt de situatie er niet vrolijker op. "Voor België blijft het hopen dat er onder Europese druk een evenwichtiger akkoord uit de bus komt", schrijft De Standaard. "Als Dexia Holding verkeerd loopt, ziet de toekomst voor de Belgische belastingbetaler er erg somber uit."
Bron: De Standaard

 

 

De kloof tussen Noord en Zuid in beeld



De kloof tussen Noord en Zuid Europa in kaart gebracht
Gaan de Neuro en de Zeuro er komen? Dat hadden de heren politici natuurlijk twintig jaar geleden al moeten bedenken, want ook toen was al meer dan duidelijk dat de verschillen tussen de noord-Europese en zuid-Europese economieën groot was. Die grote verschillen bestaan, zoals we inmiddels weten, nog steeds. Het zuiden is simpelweg niet concurrerend genoeg. In Italië is er onder de oversekste en megalomane Bersluconi 20 jaar lang niet gebeurd dat de economie van dat land fundamenteel op een hoger niveau kon brengen. Het is overigens niet zo dat Grieken, Italianen of Portugezen minder hard werken dan hun noordelijke broeders, integendeel. The Economist bracht de belangrijkste feiten in kaart.
Bron: The Economist

 

Het NOS-nieuws in 60 seconden: